Mainos

Euroopan paras Nissan-mekaanikko on Sami Suomesta – Vandammekin jäi taakse

Yhteensä neljä Nissan-mestarimekaanikkoa Suomen korjaamoilta osallistui eurooppalaiseen NISTEC (Nissan Service Technician Excellence Competition) -kilpailuun syyskuun puolivälissä Pariisissa.

Matka oli menestys, sillä Suomen mestarimekaanikko Sami Lindblom LänsiAuto Oy Hyvinkäältä sai kilpailun ensimmäisen sijan.

Tulokset:

Sami Lindblom Suomi (186,65 pistettä)
Mads Klinke Tanska (139,28 pistettä)
​Mario Vandamme Belgia (135,10 pistettä)

Suomen mekaanikot kilpailivat viittäkymmentäneljää muuta kaikkialta Euroopasta saapunutta Nissan-mekaanikkoa vastaan. Kilpailuun osallistuvat mekaanikot olivat Nissan Nordic Europen teknisten kouluttajien valitsemia ja valinta perustui ehdokkaiden tuloksiin mestariteknikkosertifioinnissa tai Nissanin paikallisessa teknisessä kilpailussa.

Kilpailu pidettiin Renault’n koulutuskeskuksessa Agorassa ja jokaiselle kilpailijalle annettiin Juke työstettäväkseen. Kilpailu koostui kolmesta diagnostiikkatehtävästä, joista kunkin ratkaisemiseen oli käytettävissä 45 minuuttia. Kilpailijoilla oli omat tuomarit, jotka seurasivat kilpailijoiden jokaista liikettä varmistaen, että kaikki tapahtui Nissanin standardien mukaisesti. Kolmessa tehtävässä kilpailijoille esitettiin seuraavat oireet:

Auto ei käynnisty.

Suuntavilkut eivät toimi kunnolla.

Varoitusalot ovat syttyneet auton osuttua kuoppaan.

Ensimmäisessä tehtävässä kilpailijoille aiheutui ylimääräisiä paineita, kun puolen tunnin kuluttua osa autoista käynnistyi, mistä muut kilpailijat tiesivät, että joku oli jo onnistunut ratkaisemaan ongelman. Kilpailu päättyi 20 kysymyksen tietovisaan, jonka jälkeen olikin jo aika valmistautua illan palkintogaalaan.

Gaala pidettiin Château de Versailles’n Grande Écurie (kuninkaalliset tallit) -rakennuksessa, joka toimi palkitsemistilaisuuden upeana näyttämönä. Palkintoja jaettiin neljässä kategoriassa: työskentelynopeus, asiakaspalvelu, työn laatu ja kokonaiskilpailu.

Kilpailu oli tasokas ja vaati mekaanikoilta erinomaisia suorituksia kaikilla osa-alueilla. Tänä vuonna Suomen mestarimekaanikko Sami Lindblom LänsiAutosta Hyvinkäältä onnistui tehtävissä erinomaisesti ja hänet valittiin Euroopan parhaaksi Nissan-mekaanikoksi. Piste-eroa toiseksi sijoittuneeseen tanskalaiseen Mads Klinkeen kertyi huimat 47,37 pistettä.

– Kilpailu oli jännittävä ja ikimuistoinen. Ensimmäinen rasti meni osaltani hyvin ja tuomarin mukaan nopeimmalla ajalla kilpailussa siihen asti. Toisen rastin aikana usko meinasi hieman loppua, mutta kolmannen rastin suoritin omasta mielestäni samalla tavalla kuin normaalisti töissä ollessani, Lindblom kertoi.

– Harjoittelimme ennen kilpaulua koko tiimillä ja siitä oli paljon apua. Kiitokset voitosta kuuluu koko Suomen joukkueen kilpakumppaneille ja kouluttajallemme Miikka Hakolalle.

Suomen Nissan-mestarimekaanikot:

Sami Lindblom, LänsiAuto Oy, Finland

Manu Torvinen, Autokeskus Oy Airport, Finland

Jouni Saarni, Auto-Kehä Oy, Finland

Joakim Eckerman, Bifa Ab, Finland


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.