Eukonkannon maailmanmestaruus taas Viroon

Sonkajärven vuosittaisten MM-kisojen paras suomalaispari sijoittui toiseksi. Dennis Rodman perui osanottonsa jalkavaivoihin vedoten.

Eukonkannon maailmanmestaruus meni jo kahdeksatta kertaa peräkkäin Viroon, kun Margo Uusorg ja Egle Soll nappasivat voiton espoolaispari Taisto Miettisen ja Eija Stenbergin nenän edestä.

Uusorg, joka on hankkinut urheilukokemusta 800 metrin juoksijana, juoksi 253,5 metrin mittaisen radan 59,1 sekunnissa, kun taas lakimies Miettisellä aikaa meni reilut kolme sekuntia enemmän.

Uusorgin perheeseen meni myös kisan kolmossija, sillä Margo Uusorgin pikkuveli Madis juoksi parinsa Inga Klausonin kanssa kisan kolmanneksi. Uusorgit ovat todellinen eukonkannon menestysperhe, sillä Madis Uusorg voitti kisan viime vuonna.

Virolaisten urakkaa helpotti osaltaan se, että mittavan julkisuuden saattelemana Sonkajärvelle saapunut amerikkalainen koripallotähti Dennis Rodman ei osallistunutkaan kilpailuun, vaan tyytyi kantamaan tapahtuman aluksi sonkajärveläistä opiskelijatyttöä Minttu Hanhelaa vain radan loppupätkän verran.

Rodman perusteli osallistumattomuuttaan jalkavaivoillaan ja sillä, ettei ollut ehtinyt harjoitella. Koripalloilija oli Sonkajärvellä tapahtuman pääsponsorin internetkasino Golden Palacen kustantamana.

- Mutta ensi vuonna tulen uudestaan ja silloin voitan koko homman, Rodman uhosi.

Menossa mukana myös Miss Suomi ja Tony Halme

Kisassa nähtiin myös suomalaista julkkisväriä, sillä Miss Suomi Hanna Ek osallistui kisaan Hunks-tanssijaryhmän jäsenen Tonin kanssa. Pariskunta sijoittui 40 parin kilvassa sijalle 13.

Kansanedustaja Tony Halme sijoittui kisassa 30:nneksi parinsa Ritva Ålanderin kanssa.

Eukonkantoon osallistui Suomen ja Viron edustajien ohella kilpailijoita Yhdysvalloista, Kanadasta, Britanniasta, Irlannista, Saksasta, Ranskasta, Belgiasta ja Italiasta. Paras ei-ugrilainen kilpailija oli bostonilainen muuttomies John Lund, joka kiisi parinsa Julie Bersonin kanssa kilpailun seitsemänneksi.