Etsitkö kaunista lahjaa? Tässä kauneimpien kirjojen TOP-5

Kirjakin voi olla kaunis sekä sisällöllisesti että ulkoisesti. Kirjakauppaliiton kunniapuheenjohtaja Stig-Björn Nyberg listasi mielestään kauneimmat viisi kirjaa.

1. Petja Hovinheimo: Näkymiä Suomesta 1840-luvun suuriruhtinaskunta kuvissa (SLS)

Kirjan graafinen suunnittelu on erinomainen. 1800-luvun alkupuolelta olevien kuvien reprodusointi on onnistunut. "1840-luvun Suomi herää kirjan kuvissa henkiin, Hangosta Aavasaksalle ja Porista Käkisalmelle."

2. Ulla Tillander-Godenhielm: Fabergén suomalaiset mestarit (Tammi)

Kirjan kuvat ja teksti nivoutuvat onnistuneesti yhteen. Kaunis teos on sopivan arvokas esittelemään maailmankuulun venäläisen kultaseppäyrityksen suomalaisten kultaseppämestareiden töitä.

3. Chef Ramzi: Arabialainen keittiö (WSOY)

Kirjan takakannessa sanotaan, että tämä teos "tuo appelsiinikukan tuoksun kotiisi". Väite pitää paikkansa. Kirjan suomen- ja arabiankieliset ruokaohjeet sekä kuvat vievät lukijan Lähi-idän eksoottiseen maailmaan.

4. Joona Vuorenpää: Kellomies, Rannekellot ajan käyttöesineenä ja harrasteena (Tammi)

Kellomies on pramea esillä pidettävä kirja, mutta myös mielenkiintoinen tietokirja miesten rannekelloista. Kirjan lay out on moderni ja jännittävä.

5. Kuninkaan tiekartasto Suomesta 1790 toim. Erkki-Sakari Harju ja Jussi T Lappalainen (SKS ja ATLASART)

Hieno näköispainos Kustaa III:n aloitteesta syntyneestä kartastosta saa jokaisen karttafriikin ja kauniista kirjoista pitävän henkilön haltioihinsa. Kirjan ruskea nahkaselkä ja onnistunut kansikuva antavat kirjalle arvokkaan ulkoasun.

Studio55.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja