Etsitkö älypuhelinta fyysisellä qwerty-näppäimistöllä? Näistä puhelimista se vielä löytyy

Lähestulkoon kaikki nykyiset älypuhelimet on varustettu virtuaalisella näppäimistöllä, jonka käyttömukavuus ei välttämättä yllä hyvän fyysisen näppäimistön tasolle. Siitä huolimatta fyysisiä qwerty-näppäimistöjä ei enää juuri tapaa älypuhelimissa.

Poikkeuksia kuitenkin on. Osa käyttäjistä vannoo edelleen oikeiden näppäimistöjen nimeen. Sellaisen haluavan tosin täytynee tilata puhelimensa verkkokaupasta Suomen rajojen ulkopuolelta.

Teknavi listaa kolme laadukasta valintaa qwerty-näppäimistöllä varustetuista älypuhelimista.

Blackberry Passport

Hinta: Noin 555 euroa (Blackberryn Euroopan verkkokauppa)

Maineikas kanadalainen matkapuhelinvalmistaja on ollut viime vuosina vaikeuksissa, sillä sen puhelimet eivät ole enää myyneet entiseen tapaan. Blackberry haluaa erottua edelleen kilpailijoistaan fyysisillä näppäimistöillä. Passport-mallissa näppäimistö on toteutettu kolmen rivin mallilla. Blackberry on yhdistänyt näppäimistöön kosketustoiminnon, jonka avulla muun muassa valitaan ennakoivan tekstinsyöttötoiminnon ehdottamia sanoja tai käytetään undo-toimintoa. Kaksoisnapautus näppäimistöön tuo käyttöön suurennuslasin, jonka jälkeen näppäimistö toimii kosketuslevynä tälle toiminnolle. Passport on selvästi tavallista puhelinta leveämpi, joten kirjoittaminen vaatii käytännössä kaksi kättä. Tämä voi aiheuttaa harmaita hiuksia käyttäjille, jotka ovat tottuneet kirjoittamaan yhdellä kädellä.

Blackberry Q10

Hinta: Noin 150 euroa (Amazon.com)

Blackberryn toinen vaihtoehto on Q10, joka on Passportia edullisempi älypuhelin. Puhelimen näppäimistö on saanut kansainvälisissä arvioissa paljon kehuja. Näppäimistö on toteutettu neljään riviin ja käyttötuntumaa on luonnehdittu erinomaiseksi lähinnä näppäinten ison koon takia. Näppäimet on muotoiltu melko kulmikkaiksi, mikä parantaa niiden tuntumaa ja helpottaa kirjoittamista.

Alcatel Onetouch 3020

Hinta: Noin 41 euroa (Amazon.co.uk)

Alcatelin puhelinmalli on edullinen valinta ja sen löytää esimerkiksi Amazonin valikoimista. Onetouchissa on neljään riviin toteutettu näppäimistö. Kansainvälisissä arvioissa puhelin ei ole saanut mairittelevia arvosanoja, mutta näppäimistöllään se erottuu muista halpapuhelimista.

Mainitut hinnat eivät sisällä toimitusmaksuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja