Etikka ja valkaisuaine ovat tehokkaita puhdistajia – älä käytä näille pinnoille!

Keittiön ruokakaapeista löytyvät puhdistusaineet ovat usein ekologisempi vaihtoehto kuin kemikaaleilla kyllästetty versio. Ole kuitenkin varovainen käyttäessäsi näitä tee se itse -pesuaineita, sillä ne eivät sovi kaikille pinnoille.

Varo lotraamasta seuraavien aineiden kanssa huolimattomasti:

Etikka ei sovi puulattioille, tiilelle tai graniitin puhdistamiseen. Se voi vahingoittaa pinnan viimeistelyä.

Saippua voi jättää jäämiä mattoihin ja nahkaan.

Valkaisuaine on tehokas kylpyhuoneen tahroihin ja jäämiin, mutta pilaa ruostumattoman teräksen ja keittiön laitteet. Varo myös sekoittamasta klooripitoista valkaisuainetta muiden pesuaineiden kanssa, tai lopputuloksena voi olla vaarallisia kaasuja.

Ammoniakki on oiva tahranpoistaja, mutta älä käytä sitä verhoiltujen huonekalujen puhdistukseen. Se voi viedä värin mennessään ja jättää jälkeensä laikukkaan huonekalun.

Teräsvillan puhdistava vaikutus perustuu kovaan hankaukseen. Sen takia sitä ei pidä käyttää materiaaleihin, jotka ovat sitä pehmeämpiä. Älä siis tartu teräsvillaan, kun haluat puhdistaa ruostumatonta terästä tai valurautapannun.

Kuuma vesi poistaa lian hopeasta tai messingistä, mutta voi myös saada materiaalin värjäytymään entistä nopeammin.

Olkiluuta löytyy monesta kodista, mutta sen käytöllä voi saada aikaan enemmän huonoa kuin hyvää. Älä koskaan pyyhi sillä tiiliä, sillä olki raaputtaa tiilen pinnan rikki. Kokeile sen sijaan moppia tai imuria.

Lähde: Elle Decor

Lue myös:

    Uusimmat