Etikettiguru jyrähtää: Miksi Linnaan ei viitsitä pukeutua?

Pukeutuminen ei ole itsenäisyyspäivän vastaanoton itseisarvo. Asulla vieras kuitenkin osoittaa kunnioitusta juhlan luonnetta ja isäntäväkeä kohtaan.

Studio55.fin haastattelema tapakouluttaja Kaarina Suonperän mukaan virheitä ei pitäisi tapahtua, sillä tietoa etiketistä on runsaasti saatavilla.

− Tuntuu murheelliselta, että siellä näkyy vuodesta toiseen smokkipukuisia herroja. Ohjeet ovat selkeät, ja niiden noudattaminen on mielestäni paitsi kohteliaisuus- myös viitseliäisyysasia, Suonperä painottaa.

Ei muhkuroille

Suonperä mainitsee varoituksen sanan olkaimettomasta "merenneitoasusta", joka on sinänsä etiketin mukainen.

− Jostain syystä hoikallekin naiselle nousee tällaisessa asussa usein kainalon seudulle yllättävät muhkurat. Sovittaessa ota mukaan teini-ikäinen tyttö, joka on sen verran radikaali, että sanoo mielipiteensä suoraan. Vaikka totuus saattaa kirpaista, muistakaamme, että tytär sanoo asian rakkaudella.

Asun kruunaa hyvä ryhti, kauniisti laitetut hiukset ja hymy kasvoilla. Tiaroille ja kruunuille Suonperä ei keksi aikuisella naisella yhtään järkevää syytä.

Vuonna 2010 Linnassa juhlitaan jälleen maanantaina 6.12.2010. Iltaa seurataan MTV3.fin Linnan juhlat -sivuilla, Radio Novassa sekä MTV3:n Uutisissa.

Koosteen juhlista näet MTV3-kanavalla 7.12 klo 20.00.

MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja