Ethän sorru näihin meikkausmokiin?

Asiantuntija kertoo Totalbeauty-sivustolla, mitkä ovat pahimpia meikkausmokia, joita kannattaa pyrkiä välttelemään.

Huomioimalla asiantuntijan vinkit loihdit asiallisen ja raikkaan lookin itsellesi niin arkeen kuin juhlaankin.

Älä käytä liian tummaa meikkivoidetta

Meikkivoiteen tarkoitus ei ole olla tummempi kuin oman ihonvärin. Asiantuntijat painottavat, että meikkivoiteen tarkoitus on saada iho näyttämään tasaisemmalta ja kirkkaammalta.

– Meikkivoiteen ei ole tarkoitus näyttää rusketukselta, meikkitaiteilija Susmta Patel muistuttaa.

Testaa meikkivoidetta leukaperiisi. Kämmenselän ihonväri saattaa olla hyvinkin erilainen kuin kasvojesi.

Älä levitä meikkivoidetta kuivalle iholle

Meikkivoide tarttuu kuivaan ihoon hyvin epätasaisesti. Voide tarttuu paremmin kuivimpiin kohtiin ja saa kasvojen ihon näyttämään hyvin epätasaiselta.

Kosteutetulle iholle levitetty meikkivoide levittyy tasaisesti. Onnistunut meikkivoiteen levitys hyvin kosteutetulle iholle näkyy tasaisena samettisena tuloksena.

Ota tavaksi levittää kosteusvoidetta kasvoillesi muutama ylimääräinen kerta viikossa. Etenkin ilmojen kylmetessä iho kaipaa entistä enemmän kosteutusta.

Varo sinistä luomiväriä

Klassinen sininen luomiväri sopii hyvin harvoille ihmisille. Asiantuntijat suosittelevat kokeilemaan kevyempiä sävyjä - uusi sopiva sävy löytyy varmasti tämän päivän laajasta tarjonnasta.

– Sininen luomiväri toimii pikkutytöillä tanssiesityksissä, 70-luvun teemajuhlissa tai huippumalleilla catwalkilla, Patel vitsailee.

Älä yritä suurentaa huuliasi

Urbaani legenda siitä, että huulet näyttävät suuremmilta, kun ne rajaa hieman laajemmalta alueelta, on käytännössä äärimmäisen vaikea toteuttaa. Miltei poikkeuksetta yritys luoda mielikuva suuremmista pusuhuulista epäonnistuu ja lopputulos on suttuinen

– Käytä huulipunasi sävyistä rajauskynää ja rajaa huulesi aivan huulen ulkoreunaa pitkin, Patel neuvoo.

Älä värjää tai nypi kulmiasi luonnottomasti

Kulmakarvat ovat kasvojesi kehykset. Turhan pienet kulmakarvat saavat kasvot näyttämään oudoilta. Kulmien ei ole syytä myöskään antaa rehottaa, sillä kasvoista ei siten synny huoliteltua kuvaa.

– Huolehdi kulmiesi puhtaudesta ja seuraa kulmiesi luonnollista muotoa sekä nyppiessäsi että värjätessäsi niitä, Patel neuvoo.

Älä käytä liikaa luomiväriä

– Vaikka luomiväripaletissasi olisikin useaa eri sävyä, ei se tarkoita, että niitä kaikkia tulisi käyttää yhtä aikaa, Patel muistuttaa.

Arkimeikissä asiantuntija suosittelee tukeutumaan vain yhteen luomiväriin. Iltameikkiä varten luomiväripaletista olisi hyvä valita kolme sävyä: yksi tummempi, yksi vaaleampi ja yksi sävy näiden kahden väliltä.

Älä yritä muokata kasvonpiirteitäsi

Vaikka leveät leuat tai suuri nenä eivät olisikaan suosikkipiirteitä kasvoissasi, ei niitä kannata yrittää peitellä meikillä.

– Harva on niin taidokas meikkisudin kanssa, että onnistuu häivyttämään tummilla sävyillä osia kasvoistaan ilman, että sävyerot näkyvät ilmiselvästi päivänvalossa, Patel kertoo

Älä piirrä kulmiasi

Sen sijaan, että piirtäisit kulmasi kynällä, on hyvä turvautua luonnollisemman lopputuloksen takaaviin vaihtoehtoihin.

– Kynällä piirretyt kulmat näyttävät maalatuilta ja oudoilta, Patel painottaa.

Asiantuntija kehottaa valitsemaan kulmia varten ennemmin sopivan sävyisen luomivärin. Pienellä siveltimellä väri levittyy tasaisesti kulmiin.

Älä käytä glitteriä

Glitter-meikit ovat hyvin riskialttiita käyttää. Hileet antavat myös hyvin lapsekkaan kuvan meikkaajasta.

– Glitter leviää pitkin kasvoja ja hileet leviävät ympäri kasvoja, Patel muistuttaa.

MTV3/Helmi

Lähde: Totalbeauty

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja