Ethän pilaa pintoja? Etikka ei sovi näiden puhdistamiseen

Etikka on kodin tehopuhdistaja, joka kirkastaa ikkunat, irrottaa monet tahrat ja raikastaa pyykin. Se ei kuitenkaan sovi kaikkien pintojen puhdistamiseen.

Käytä näille pinnoille muita puhdistusmenetelmiä:

Graniitti, marmori

Etikan happo voi syövyttää graniitti- tai marmoripintaan rumia jälkiä. Käytä niiden puhdistamiseen lämmintä vettä ja nestemäistä astianpesuainetta.

Kiviset lattialaatat

Kivimateriaalit eivät kestä käsittelyä hapokkaalla etikalla tai sitruunalla. Vältä myös ammoniakkia. Käytä sen sijaan erityisesti kivelle tarkoitettua puhdistusainetta tai lämmintä vettä ja tiskiainetta.

Kananmunatahra tai -roiske

Älä tartu etikkapulloon, jos tiputat kananmunan lattialle. Etikkaa käytetään hyödyksi uppomunien keittämisessä, koska se saa munat hyytymään. Tämä ominaisuus voi myös tehdä munien siivoamisesta todella hankalaa.

Silitysrauta

Etikka voi tehdä hallaa raudan sisäosille. Älä siis yritä raikastaa silitysrautaasi kaatamalla sen sisään etikkaa. Rauta pysyy toimintakuntoisena, kun tyhjennät sen jokaisen käytön jälkeen vedestä ja puhdistat valmistajan ohjeita noudattaen.

Jalopuiset lattiat

Tämä kohta jakaa ihmiset kahtia. Osa käyttää etikkaa puulattioiden puhdistamiseen, mutta osa uskoo etikan vahingoittavan herkkää viimeistelyä. On siis turvallisinta käyttää puulattioille tarkoitettua puhdistusainetta, mutta jos haluat siivota etikalla, laimenna se veteen ja testaa ensin pienelle alueelle.

Hankalat tahrat

Tietyt tahrat vaativat tehokkaampaa käsittelyä kuin mihin etikan puhdistusvoima riittää. Esimerkiksi ruoho-, jäätelö-, muste- ja veritahrat eivät puhdistu pelkällä etikalla. Etikka voi jopa saada ne tarttumaan tekstiiliin entistä tiukemmin.

Lue myös:

    Uusimmat