Mainos

Etelä-Suomessa mustikat odottavat poimijoitaan

Mustikka odottaa jo paikoin poimijoitaan Etelä-Suomen metsissä, kertoo Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) ja 4H-liiton valtakunnallinen marjasatotutkimus. Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa mustikka kypsyy poimintakelpoiseksi viikon kuluttua ja Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla mustikanvarret sinertävät heinäkuun loppupuolella. Kaiken kaikkiaan mustikkasadosta odotetaan keskinkertaista parempaa ja runsain mustikkasato näyttää tulevan Itä-Suomeen.

Koko maan mustikkametsistä noin neljänneksessä on odotettavissa heikkoja satoja. Lievään satotason laskuun on syynä mustikan kukinta-aikana olleet voimakkaat sateet ja kovat tuulet, jotka estivät pölyttävien hyönteisten toimintaa.

Puolukasta ja suomuuraimesta keskinkertaisia satoja

Puolukka kukki maassamme vaihtelevasti ja sen satotaso jäänee valtakunnallisesti keskinkertaiseksi. Etelä-Suomessa puolukan kukinta oli viimevuotista myöhäisempää. Suomuurainsadostakin on odotettavissa keskinkertaista, joskin vaihtelevaa. Avosoilla raakileet, suput, punertavat paikoin ja heinäkuun puolivälin jälkeen kypsyvät ensimmäiset marjat. (Finfood)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.