Etelä-Suomessa mustikat odottavat poimijoitaan

Mustikka odottaa jo paikoin poimijoitaan Etelä-Suomen metsissä, kertoo Metsäntutkimuslaitoksen (Metla) ja 4H-liiton valtakunnallinen marjasatotutkimus. Keski-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa mustikka kypsyy poimintakelpoiseksi viikon kuluttua ja Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla mustikanvarret sinertävät heinäkuun loppupuolella. Kaiken kaikkiaan mustikkasadosta odotetaan keskinkertaista parempaa ja runsain mustikkasato näyttää tulevan Itä-Suomeen.

Koko maan mustikkametsistä noin neljänneksessä on odotettavissa heikkoja satoja. Lievään satotason laskuun on syynä mustikan kukinta-aikana olleet voimakkaat sateet ja kovat tuulet, jotka estivät pölyttävien hyönteisten toimintaa.

Puolukasta ja suomuuraimesta keskinkertaisia satoja

Puolukka kukki maassamme vaihtelevasti ja sen satotaso jäänee valtakunnallisesti keskinkertaiseksi. Etelä-Suomessa puolukan kukinta oli viimevuotista myöhäisempää. Suomuurainsadostakin on odotettavissa keskinkertaista, joskin vaihtelevaa. Avosoilla raakileet, suput, punertavat paikoin ja heinäkuun puolivälin jälkeen kypsyvät ensimmäiset marjat. (Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat