Etäsuhteesta voi muotoutua tavallista suhdetta voimakkaampi

Yllättävän tutkimustuloksen mukaan etäsuhteessa elävät saattavat kokea voimakkaampaa läheisyyttä kuin tavallisessa suhteessa elävät.

Yleisesti ajatellaan, että välimatka tekee suhteen toimimisesta varsin hankalaa. Uudehkon tutkimuksen mukaan etäsuhteessa elävillä pariskunnilla saattaa kuitenkin olla voimakkaampi tunneside, sillä heillä on syvällisempää viestintää kuin tavallisessa parisuhteessa.

Crystal Jiang Hong Kongin yliopistosta ja Jeffrey Hancock Cornellin yliopistosta toteuttivat tutkimuksen, jossa kysyttiin tavallisissa sekä etäsuhteissa eläviltä pariskunnilta, miten he ovat päivittäisessä vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Vaihtoehtoina olivat kommunikointi kasvokkain, puhelimessa puhuminen, videochattailu, tekstiviestien lähettäminen, messengerin käyttö sekä sähköposti. Viikon ajan pariskunnat kertoivat, kuinka paljon he jakoivat itsestään ja kokivat intiimiyden tunteita, ja kuinka paljon he tunsivat partnereidensa tehneen samoin. Jiangin ja Hancockin vertaillessa näitä tuloksia he huomasivat, että etäsuhteessa elävät pariskunnat tunsivat olevansa keskenään läheisempiä kuin tavallisten suhteiden pariskunnat.

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu kahdesta asiasta: etäsuhteessa elävät pariskunnat paljastavat itsestään toisilleen enemmän ja he myös idealisoivat kumppaninsa käytöstä. Yleensä etäsuhteiden tutkimisessa on keskitytty suhteen ongelmiin. Viime aikoina julkaistut tutkimukset taas osoittavat, etteivät etäsuhteet ole aina ongelmallisia. Amerikkalaisista college-opiskelijoista jopa 25–50 prosenttia elää etäsuhteessa.

Lisää ihmissuhteista Erilaiset äidit -ohjelmassa

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja