Nämä pikkuseikat voivat tuhota etäsuhteen

Etäsuhteen voivat kaataa pienetkin asiat. Aina kova yrittäminenkään ei riitä saamaan suhdetta toimimaan.

Etäsuhde on usein enemmän vaakalaudalla kuin perinteisempi parisuhde. Karikot on kuitenkin helpompi välttää, kun ne tiedostaa.

Muiden epäilyt

Etäsuhteiden toimivuutta epäillään usein avoimesti. Etäsuhteessa elävät joutuvatkin usein vakuuttelemaan muille, että suhde kyllä toimii. Jatkuva vakuuttelu saattaa tehdä arkielosta raskasta. Muiden jatkuva kyseleminen saattaa myös vaikuttaa omaan uskoon ja suhde saattaa pahimmassa tapauksessa kaatua.

Epäilys siitä, että toinen pettää

Kun asutaan eri paikkakunnilla tai jopa eri maissa, korostuu keskinäisen luottamuksen tärkeys. Suhde ei voi toimia, jos toisen uskollisuuteen ei luota. Etäsuhde kaatuu helposti luottamuksen puutteeseen.

Usko siihen, että suhde kaatuu

Jos omaan parisuhteeseen ei usko – oli se sitten etäsuhde tai ei – on sitä vaikea saada toimimaan. Omat epäilykset suhteen toimimattomuudesta johtavat usein siihen, ettei yritystä suhteeseen panostamiseen löydy riittävästi.

Onnellisten pariskuntien bongaaminen

Onnellisten pariskuntien jatkuva havaitseminen ympäristössään saa ikäväntunteet helposti heräämään. Oma yksinäisyys ja välimatka rakkaan välillä saattavat tehdä etäsuhteessa elävän olon sietämättömäksi.

Ajan viettäminen kolmantena pyöränä

Kun lähipiirissä solmitaan parisuhteita ja oma kulta asuu toisaalla, tulee pariskuntien seurassa vietetyistä hetkistä hetkistä helposti ulkopuolinen olo. Vaikka olisi sitoutunut rakkaaseensa, saa välimatka olon muistuttamaan helposti sinkkuelämää.

Aikaero

Useamman tunnin aikaero vaikuttaa käytännön tasolla suhteen toimivuuteen. Kumppanin rytmin ollessa täysin erilainen on vaikeaa rytmittää yhteisiä hetkiä esimerkiksi puhelimessa ja suhde saattaa jopa kariutua aikaeron vuoksi.

Kalliit puhelut

Kalliit ulkomaanpuhelut tekevät etäsuhteesta taloudellisesti hankalamman. Hurjat puhelinlaskut saattavat pistää miettimään, kannattaako suhteeseen satsata rahallisesti kuukausittain hurjia summia.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat