Näin saat etäsuhteen toimimaan

Etäsuhde vaatii enemmän työtä kuin perinteinen parisuhde. Näillä vinkeillä saat kaukorakkauden toimimaan.

Työt, opiskelu tai perhemurheet voivat viedä pariskunnan asumaan kauas toisistaan. Etäsuhde vaatii myös enemmän töitä toimiakseen kuin perinteinen parisuhde. Näillä The Stir -sivuston vinkeillä onnistut.

Määrittele, mitä haluat

Jos olet ajatellut pitää suhteenne tapailupohjalla, se on täysin ok. Kerro se toisellekin. Jos haaveissasi on avioliitto, kyseessä on monimutkaisempi juttu. Kumpi muuttaa toisen luokse? Koska? Kuinka pitkään pystytte asumaan erillänne sitä ennen? Keskustelkaa asioista ja harkitkaa rauhassa.

Raivatkaa aikaa keskustelulle

Pitäkää huoli siitä, että keskustelette oikeasti asioista. Kukaan ei halua aikatauluttaa koko elämäänsä, mutta etäsuhteessa on hyvä pitää huoli, että keskustelulle varataan aikaa oikein kalenterista. Järjestä siis vähintään joka toinen päivä aikaa puhumiselle, tekstiviesteille, chattailulle, Skypelle tai sähköpostikeskusteluille. Kommunikaatio on erittäin tärkeää etäsuhteessa eläville.

Suunnitelkaa tapaamisenne

Varatkaa kalenterista aikaa tapaamisille. Fyysinen kosketus on yhtä tärkeää kuin keskustelukin. Se että haluat tavata kumppanisi, osoittaa hänelle, että välität hänestä riippumatta siitä, kuinka kaukana toisistanne asutte. Yritä tehdä tästä tapaamisesta erityinen. Kun teette hauskoja juttuja yhdessä, ihmissuhteenne jatkaa kasvamistaan.

Luottakaa toisiinne

Pieni vihreä hirviö eli mustasukkaisuus luikertelee helposti etäsuhteessa elävän elämään. Toimiva yhteiselo edellyttää kuitenkin sitä, että uskot mitä kumppanisi sanoo ja että hän haluaa olla nimenomaan sinun kanssasi.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Olly

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja