Etäsuhde vaatii luottamusta

Helmi kysyi lukijoiltaan mielipidettä etäsuhteisiin. Ovatko etäsuhteet tuomittu epäonnistumaan?

Vastauksia tuli yli 500 kappaletta. Hieman yli puolet oli sitä mieltä, että etäsuhde toimii siinä missä tavallinenkin suhde.

– Paras suhteen muoto on etäsuhde siksi, että tietää sen, että joku on jossain, mutta ei aina jaloissa pyörimässä. Etäsuhteessa suhde pysyy tuoreempana, perusteli nimimerkki Kadotettu nuoruus.

Myös muutkin olivat sitä mieltä, että suhde pysyy tuoreempana välimatkan ansiosta:

– Tässä jo neljättä vuotta mennään etäsuhteessa. Välimatkaa on lyhyimmillään ollut 110km, ja pisimmillään yli 300km. Kaikki on kiinni omasta halusta ja sitoutumisesta. Suhde pysyy etäsuhteessa tuoreempana pidempään, kun toista ei näe joka päivä, nimimerkki mmm kirjoitti.

Etäsuhde vaatii kuitenkin ehkä jopa hieman enemmän huolenpitoa kuin perinteinen suhde:

– kyllä toimii. yhteyttä voi pitää päivittäin ja nettikameralla voi nähdä toisen. etäsuhde vaatii enemmän luottamusta kuin tavallinen suhde, sanoi jah.

– Etäsuhteessa on ehdottoman tärkeää luottamus! Jos luottamus alkaa rakoilla vähänkään, etäsuhteen toimivuus loppuu siihen paikkaan. Etäsuhteessa on ihanaa aina sen ainutlaatuisuus ja tuoreus, kirjoitti Inkeri.

Arki jää puuttumaan

Reilu 35 prosenttia vastanneista oli epäilevällä kannalla. Se, minkä osa koki positiiviseksi asiaksi, oli joidenkin mielestä huolestuttavaa:

– Olen epäilevällä kannalla, koska arkea ei tule juuri jaettua, rakkaus ei arkipäiväisty ja onhan luottamus asiakin aika iso asia…

– Olen epäilevällä kannalla, sillä kun toista tapaa harvoin kasvotusten, niin hänen arkielämänsä ja arkiset tapansa jäävät vieraiksi. Kuvitelmat toisesta saavat helposti suuremman osan huomiosta kuin todellisuus, ja kuvitelmien varaan perustettu suhde lässähtää, kun toisen todelliset ominaisuudet aikanaan paljastuvat. Etäsuhde voi toimia jonkin aikaa väliaikaisena vaiheena, jos osapuolet tuntevat toisensa jo ennen etäsuhdevaihetta tarpeeksi hyvin. Pitkäaikaisena ratkaisuna suhtautuisin siihen melko skeptisesti, ja samoin silloin, jos suhde alkaa etäsuhteena, mietti Emmi K.

– Olen epäilevällä kannalla, sillä itselläni on ollut jo muutama etäsuhde, ja kyllä se välimatka aina rassaa. Yhteistä aikaa on vaikea järjestää, jos ainut mahdollinen aika yhdessä oloon rajoittuu esim. vain viikonloppuihin työn tms. esteen takia. Minulla ainakaan etäsuhde ei ole toiminut kuin pisimmillään 1,5 v, perusteli Miranda.

Suhde vaatii läsnäoloa

11 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että etäsuhde on tuomittu epäonnistumaan. Taustalla vaikuttivat omat tai läheltä seuratut kokemukset.

– Minulla on ollut hetken aikaa etäsuhde, joka päättyi pitkään välimatkaan. Eipä kukaan voi lähteä joka viikonloppu matkustamaan noin 800 km, koska jo kaksi päivää menee pelkkään matkusteluun. Meillä oli hyvät välit ja keskustelimme päivittäin, olemme edelleen ystäviä, kirjoittelemme, mutta välimatka estää kaiken muun. Olemme molemmat vakituisessa työsuhteessa, eikä nyt kenelläkään ole näin lama-aikana varaa jättää työtään noin vaan! En sitten tiedä, miten olisi loppujen lopuksi käynyt, mutta se jääköön arvoitukseksi, kertoo Eeva-Maria.

– Jos etäsuhde on määräaikainen, se voi onnistua. Jos ero on liian pitkä, suhde jäähtyy sataprosenttisella varmuudella. Fyysinen läheisyyden tarve tyydyttyy muilla lähempänä olevilla asioilla ja lopulta ihmisillä, sanoo nimimerkki Se loppuu sittenkin.

Mitä mieltä sinä olet? .


Koonnut: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja