Etäsuhteessa elänyt: Näin kaukorakkaus toimii

Etäsuhde toimii hyvin, kun luottamus on kunnossa. Johanna, 29, jakaa vinkkinsä pitkän välimatkan rakastavaisille.

Kun Johanna, 29, lähti vuonna 2009 lomareissulle Espanjaan, hän ei osannut aavistaa tapaavansa siellä elämänsä miehen. Espanjassa työskennellyt irlantilaiskomistus vei kuitenkin Johannan sydämen, eikä paluuta entiseen elämään ollut. Kun mies palasi kotimaahansa Irlantiin, Johanna huomasi istuvansa säännöllisin väliajoin lentokoneessa matkalla Dubliniin. Rakkaus syveni ja rakastavaiset matkustivat vuorotellen Suomen ja Irlannin väliä.

– Tapaamisemme lopulla sovimme aina kalenterista ajan seuraavalle tapaamiselle. Ikävää helpotti, että tiesin aina koska tapaamme seuraavan kerran, Johanna kertoo.

Pisimmillään taukoa näkemisestä tuli neljä kuukautta. Päivittäiset Skype-puhelut auttoivat ikävään.

– Suhteesta teki todellisemman se, että näki toisen ja pystyi samalla puhumaan hänen kanssaan. Ongelmia aiheuttivat vain erilaiset työaikamme, jonka takia emme voineet puhua joka päivä, Johanna kertoo.

Hyvää kannattaa odottaa

Vaikka etäsuhteessa on haasteensa, Johanna muistelee omaa kaukorakkauttaan hyvänä aikana.

– Vaikka seurustelinkin, minulla oli aikaa kavereille ja harrastuksille, mikä voi ihmissuhteeseen sukeltaessa jäädä unohduksiin. Eipä suhde alkanut myöskään tympäistä, kun ei nähnyt toista niin usein. Tapaamiset olivat silloin tavallista kutkuttavampia. Oli myös hienoa tutustua toiseen rauhassa, kun juttelimme tuntitolkulla puhelimessa, Johanna sanoo.

Johanna suosittelee etäsuhdetta hyvällä mielin, ainakin jos luottamus toiseen on kunnossa. Hän uskoo, että oman tunteeseen kannattaa luottaa, vaikka toinen asuisi toisella puolella maailmaa.

– Kliseistä ehkä, mutta hyvää kannattaa odottaa. Jos tiedät että toinen on se oikea, ei kannata juuttua ajatukseen, että voi kun on tämä välimatka. Ennakkoluuloille ei kannata antaa periksi. Lentoliputkin ovat ainakin Euroopan sisällä melko edullisia, Johanna kannustaa.

Etäsuhteella voi avata ovet aivan uuteen maailmaan.

– Uuteen maahan ja kulttuuriin tutustuminen on ollut upeaa. On ollut hienoa vierailla mieheni luona ja tutustua hänen perheeseensä, ystäviinsä ja sitä kautta heidän arkeensa, Johanna sanoo.

Johannan etäsuhde päättyi tänä kesänä. Mies muutti Suomeen, kun oman alan työpaikka oli varmistunut. Jatkuvaa reissaamista ei nykyisellä avoparilla ole enää ikävä.

– On ihanaa, että voin työpäivän jälkeen soittaa miehelleni ja kysyä, mitä tänään tehtäisiin, Johanna iloitsee.

Kuvien henkilöt eivät liity juttuun.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Dmitriy Shironosov

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja