Et kai ole harkinnut hankkivasi näitä joululahjoja? Otat turhan riskin!

Joululahjojen hankkiminen on ajoittain hyvin haastavaa, kun tuntuu siltä, ettei lahjansaajan mieltymyksistä ota selvää. AVA kokosi yhteen lahjat, joiden hankkimista välttämällä säästyy ainakin niiltä pahimmilta joululahjamokilta.

AVA listasi joululahjat, joiden ostamista välttämällä riskit epäonnistuneen lahjan hankkimiseen laskevat. Ethän sinä ole harkinnut hankkivasi näitä lahjoja?

Kun joululahjan päättää hankkia on ensimmäiseksi syytä ottaa huomioon se, ettei lahja vaan jo löydy saajan hyllystä. On suuri riski ostaa tuote, joka saattaa löytyä jo lahjansaajalta.

Myös hinta on syytä ottaa huomioon lahjaa antaessa. Jos lahjansaajaa ei tunne hyvin, säästyy kiusallisilta tilanteilta, jos jättää erityisen kalliin lahjan ostamatta. Joululahja ei ole pröystäilyn paikka.

Oletko hankkimassa läheisellesi tietyn lahjan siksi, että toivot itse saavasi jatkossa sen käyttöösi? Tämä on riskialtis tapa hankkia lahjoja kenellekään, sillä mielessä on toisen mieltymysten sijaan oma etu.

Joulukoristeet

Kun mietit sopivaa joululahjaa, jätä suosiolla laskuista heti alkuun joulukoristeet, sillä kun lahja annetaan, on joulu jo miltei ohi. Joulukoristeista ei yksinkertaisesti ole enää jouluaattona juurikaan iloa saajalleen.

Liköörikarkit

Vahvat ja erikoisen makuiset herkut eivät välttämättä ole se paras joululahja, sillä liköörikarkkien tapaan tietyt herkut mielletään ennemmin inhokeiksi kuin herkuiksi. Jos et ole varma lahjansaajan makumieltymyksistä, älä osta ainakaan liköörikarkkeja.

Vaatteet

Vaatteiden ostaminen on hyvin riskialtista, sillä vaatteen sopivuuteen vaikuttaa merkittävästi sekä koko että maku. Jos et ole varma lahjansaajan koosta tai mausta, älä osta vaatteita lahjaksi, jos mielit välttyä mokilta.

Turkis

Pienikin turkistuote joululahjana on riski. Useat välttelevät turkistuotteita ja pahimmillaan karvainen lahja voi saada aikaan jopa riidan, jos lahjansaaja pahoittaa perinpohjaisesti mielensä eettisten syiden vuoksi. Jos et ole varma, että turkis miellyttää lahjansaajaa, älä osta edes korvalappuja, jotka on valmistettu turkiksesta.

Pehmolelut

On tiettyjä lahjoja, jotka eivät sovi aikuiselle ja pehmolelut kuuluvat yksinkertaisesti niihin. Pehmolelut kuuluvat lapsille ja suklaakin on mielikuvituksekkaampi joululahja kuin pörröinen nalle – jos kyseessä on aikuinen.

Hajuvesi

Hajuveden ostaminen toiselle on riskivalinta. Sen lisäksi, että ihmisten tuoksumieltymykset vaihtelevat hurjasti, saattaa tietty tuoksu laukaista myös päänsäryn – ja pahimmassa tapauksessa migreenin. Hajuvedet tuoksuvat myös eri ihmisten iholla erilaiselta, joten koskaan et voi hajuveden hankkiessasi tietää, minkä tuoksun lahjansaajalle ostit.

Tatuointilahjakortti

Päätös tatuoinnin hankkimisesta on hyvin henkilökohtainen ja siksi tatuointilahjakortti ei ole sopiva lahjaksi juuri kenellekään. Toinen syy siihen, että tatuointilahjakortin hankkimista on syytä harkita on se, että vaikka lahjansaajalla olisi jo tatuointi tai useita, saattaa hän haluta suosia jotakuta tiettyä tatuoijaa.

CD-levy

Vuosia sitten CD-levyt keikkuivat toivotuimpien lahjojen listoilla. Tätä nykyä erilaisten musiikkipalvelujen ja -soittimien laajan tarjonnan vuoksi CD:t ovat kuitenkin harvinaistuneet ja siksi levyjen ostoa kannattaa harkita erityisen tarkkaan. Entä jos lahjansaajalla ei ole CD-soitinta?

Taulu

Taulu on hyvin henkilökohtainen sisustustuote ja siksi riskivalinta joululahjaksi. Taulut ovat kokonaisuuksia, joista toista saattaa miellyttää aivan toinen kappale kuin toista. Jos haluan ostaa sisustustuotteita joululahjaksi, älä valitse taulua myöskään siksi, että se on hyvin hallitseva osa kotia komeillessaan seinälle ja saattaa aiheuttaa kiusallisia tilanteita, jos se ei ole lahjansaajan mieleen, eikä siksi koskaan ilmesty seinälle.

Lemmikki

Yksi sopimattomimmista joululahjoista on lemmikki. Kotieläin ei sovi lahjaksi missään muussa tilanteessa kuin silloin, kun lemmikin hankkimista on harkittu hartaasti jo etukäteen.


Välttääksesi kiusalliset tilanteet epäonnistuneiden lahjahankintojen vuoksi kuitti on aina hyvä pitää tallessa.


Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja