Mainos

Estonian pelastustöiden johtajan kuoleman aiheuttaneen liikenneturman tutkinta loppusuoralla – iäkästä naista epäillään kuolemantuottamuksesta

Autolautta Estonian pelastustöitä Utön saarella johtaneen komentaja Pasi Staffin epäonnisen kuoleman esitutkinta on lähes valmis. Staff menehtyi moottoripyöräturmassa Sastamalassa toukokuun lopussa.

Onnettomuudessa Staff ajoi moottoripyörää Valtatie 11 Porista Tampereen suuntaan, kun vastaan tullut noin 80-vuotias nainen kääntyi vasemmalle huomaamatta moottoripyörää.

Moottoripyörä törmäsi henkilöauton etukulmaan ja heitti kuljettajansa useiden metrien ilmalennon päätteeksi tien pintaan. Staff menehtyi ilmeisesti välittömästi.

Rikoskomisario Ossi Kaario kertoo, että autoa ajanutta naista epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Asian vaatimat kuulustelut on hoidettu, ja tekninen tutkinta on jos ei valmis niin ainakin loppuvaiheessa. Tapausta todistivat myös ulkopuoliset silminnäkijät, joita on kuulusteltu.

Juttu siirtyy syyttäjän harkittavaksi

Kaaion mukaan viimeinen vaadittava asia on vainajan kuolemansyyn selvittäminen, josta halutaan lausunto ennen asian siirtämistä syyttäjälle.

Syyttäjä katsoo sitten, onko perusteita nostaa syytteet naista vastaan ja mistä rikoksista.

– Ei tämä ole mikään äärimmäisen hankala kuvioltaan, Kaario kuvailee juttua poliisitutkinnan näkökulmasta.

Staff toimi Estonian uppoamisen aikaan linnakesaarekkeen päällikkönä Utössä. Autolautta upposi 28. syyskuuta vuonna 1994. Turmassa kuoli 852 ihmistä.

Staff on määrä siunata tänä viikonloppuna.

Juttua täsmennettiin 27.6. kello 13.04: Staff johti Estonian pelastustöitä Utön saaressa. M/S Estonian pelastustöitä Saaristomeren merivartioston komentaja, kommodori Raimo Tiilikainen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja