Estääkö koronakriisi pääsiäispupun retket? Pääministeri antoi lapsille ihastuttavan lupauksen Uudessa-Seelannissa

1:10
Kinderderkakku on helppotekoinen suklaakakku, joka valmistuu nopeasti. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai hetki pakastimessa! Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.

Pääsiäispupu ja hammaskeiju painavat poliitikon mukaan hommia koronaviruksesta huolimatta.

Koronaviruksen vuoksi kriittisillä aloilla työtä tekevät henkilöt käyvät edelleen töissä, ja he ovatkin monissa maissa saaneet osakseen kiitosta ja kunnianosoituksia. Nyt uusiseelantilainen poliitikko on ilahduttanut lapsia vakuuttamalla, että myös pääsiäiseen olennaisena osana kuuluva pupu on "edelleen töissä", kertoo USA Today.

Ei lomaa pääsiäispupulle

Pääministeri Jacinda Ardern oli pitämässä lehdistötilaisuutta, kun toimittaja yllättäen kysyi, vapautetaanko esimerkiksi pääsiäispupu tai hammaskeiju ammattinsa vaatimasta vastuusta. Lomaa taianomaisille hahmoille ei kuitenkaan Ardernin mukaan ole tulossa.

– Olette varmasti onnellisia kuullessanne, että pidämme sekä hammaskeijua että pääsiäispupua kriittisten alojen toimijoina, Ardern kommentoi.

Antoi perheille myös vinkin

Ardern kuitenkin totesi, että pupulla ja keijulla voi olla vallitsevan tilanteen vuoksi kiireitä "kotona omien perheidensä kanssa", ja siksi niiden saattaakin olla vaikeaa ehtiä jokaiseen kotiin.

– Joten sanon Uuden-Seelannin lapsille: jos pääsiäispupu ei ehdi kotiinne, meidän täytyy ymmärtää, että pupun on nyt kenties hieman vaikeaa ehtiä kaikkialle, Ardern totesi.

Ardern antoi myös perheille ohjeita pääsiäismunajahtien järjestämiseen: ikkunoihin voisi ripustaa kuvia koristeellisista pääsiäismunista, joita muut lapset voisivat sitten etsiä. Samaa ideaa on jo käytetty Suomeenkin rantautuneessa "nallejahdissa".

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja