Oletko jo törmännyt nallejahtiin? Maailmalla leviävä hellyttävä ilmiö lasten piristämiseksi on rantautunut myös Suomeen

2:41
Niin sanotut tyttöjen ja poikien lelut ovat olleet normi, joka on nyt murtumassa. Psykologi Laura Blomqvist näkee kehityksen hyvänä. – Aikuinen ja hänen asenteensa tekevät sukupuolittamisen, Blomqvist muistuttaa.

Maailmalta liikkeelle lähtenyt nallejahti kerää suosiota myös Suomessa. Tarkoituksena on piristää ja aktivoida lapsia, jotka eivät pysty tällä hetkellä leikkimään pihalla ja puistoissa kavereidensa kanssa.

Viime päivinä muun muassa eri Facebook-yhteisöistä on voinut bongata päivityksiä, joissa kehotetaan laittamaan nalle tai muu pehmolelu näkyvälle paikalle, kuten ikkunalle, parvekkeelle tai pihalle lapsia varten.

Kyseessä on maailmanlaajuisesti levinnyt ilmiö, jolla halutaan järjestää lapsille turvallista ja hauskaa tekemistä koronaviruspandemian aikana.

Ideana on, että näkyville paikoille asetettuja pehmoleluja lähdetään etsimään ulkosalle aarrejahdin tapaan. Nalleja voi käydä bongailemassa esimerkiksi perheen kanssa ulkoillessa.

Idea herättää ihastusta

Nallejahti on saanut tuulta alleen erityisesti Helsingissä, jossa nalleja voi bongata lukuisista eri kaupunginosista. Sosiaalisen median perusteella ainakin Töölössä, Haagassa ja Lauttasaaressa voi metsästää pehmoleluja.

Muuallakin Suomessa ideaan on jo tartuttu. Esimerkiksi Naantalissa nallejahtiin lähtö saattaa tuottaa tulosta.

Somessa idea on herättänyt intoa ja ihastusta. Ihmiset ovat kannattaneet ideaa, ja Facebook-päivityksiin onkin kommentoitu lukuisia kuvia ikkunoille ja parvekkeille asetetuista pehmoleluista.

– Ystäväni kertoi, kuinka heidän yhteisössään on aloitettu ”etsi nalle” -aarrejahti pienemmille lapsille. He eivät ymmärrä, mitä tapahtuu tai miksi, ja koska vastuulliset vanhemmat eivät anna heidän juosta, tavata, tai leikkiä kavereiden kanssa, laittavat asukkaat nalleja parvekkeille, pihoille (omakotitalo) ja ikkunoihin, jotta perheen kanssa ulkoilevat lapset voivat keskittyä nallejahtiin, eräässä Facebook-ryhmässä kirjoitetaan.

– Joku ihana jo laittoi Nallen odottamaan etsijää, joten aloitetaan NALLEJAHTI! Laitatko Nallen näkyvästi ikkunaasi, niin pienet kaverit saavat kivaa tekemistä. Levitetään kaikki sanaa ja pidetään toisistamme huolta – vaikkakin kaukaa, kuuluu ohjeistus.

Osallistu nallejahtiin!

Ottaaksesi osaa nallejahdin järjestämiseen, sinun tulee siis vain asettaa pehmolelu paikalle, josta se näkyy selkeästi ulos. Jos et tiedä, järjestetäänkö omalla paikkakunnallasi nallejahtia, sosiaalinen media auttaa.

Paikkakunnan tai kaupunginosan omasta Facebook-ryhmästä voi aloittaa etsinnät. Jos omalta paikkakunnalta ei vielä löydy nallejahtia, voit laittaa sen itse pystyyn!

Tässä tyylinäytteitä nallejahdista meiltä ja maailmalta:

Helsingissä on otettu nallejahtiin osaa monessa eri kaupunginosassa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nallet ihmettelevät maailman menoa Jokioisissa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ankka kurkkii parvekkeelta Lauttasaaressa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nallet katselevat ikkunasta ulos Yhdysvalloissa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Myös tiikeri on osallistunut jahtiin: asianmukaisesti varustautuneena, tietenkin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja