Espoo rakentamassa miljoonan euron pukukopin

Espoon Bodominjärven rantaan ollaan rakentamassa pukutiloja, joiden hintalappu on lähes miljoona euroa.

Kysymyksessä on pukutilojen rakentaminen Oittaan uimarannalle, jossa ei vanhastaan ole kiinteistä puku- ja wc-tiloja.

Mistään puukatoksesta tyyriiksi muodostuvassa pukutilassa ei ole kyse, sillä kaupunginhallituksen selostuksen mukaan tilassa olisi lämpimät WC-tilat, siivous, ja -tekniset tilat sekä kesäkäytössä lämmittämättömät pukuhuoneet, valvomotilat ja ensiaputila. Kokonaisuudessaan rakennuksen bruttoala olisi 158 neliömetriä. 

Rakennuksen olisi määrä palvella paitsi uimarannan tarpeita, myös läheisen Angry Birds -puiston, pelikentän sekä luonto- ja lenkkipolkujen käyttäjiä. 

Hintalappu nousi kilpailutuksessa lähes miljoonaan

Aiemmassa talousarviossa hankkeelle oli budjetoitu 800 000 euron määräraha, mutta kilpailutuksen perusteella hankkeen kustannusarvio nousi 985 000 euroon ilman arvonlisäveroa. Hankkeeseen saatiin viisi tarjousta.

– Halvimman tarjouksen mukaan laskettu kustannusarvio ylittää hankkeelle varatut määrärahat 185 000 eurolla johtuen haastavista perustamisolosuhteista sekä hankalasti ennakoitavista olleista maanrakennustöiden kustannuksista, kaupunginhallituksen asiakirjoista ilmenee.

Espoon kaupunginhallitus ehdottaa eilisessä päätöksessään, että kaupunginvaltuusto hyväksyisi pukutilojen uuden hintalapun ja rakennushanke sopimuksineen käynnistettäisiin. Jos näin toimitaan, urakka käynnistyisi jo ensi huhtikuussa.

Asiasta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Bodominjärvi on laajemmin tullut tunnetuksi Oittaan uimapaikan läheisyydessä vuonna 1960 tapahtuneesta selvittämättömästä henkirikoksesta, joka tunnetaan julkisuudessa Bodominjärven murhina.

Lue myös:

    Uusimmat