Espanjasta raju väite: Lionel Messiä uhkaa kahden vuoden kilpailukielto

Huomenta Suomen Tulosruutu 8.7.2019 3:08
Copa America päättyi Brasilian mestaruuteen.

Argentiinan supertähti Lionel Messi on ladannut rajua tekstiä Etelä-Amerikan jalkapalloliittoa Conmebolia kohtaan. Häntä voi uhata lausuntojensa jäljiltä jopa kahden vuoden kilpailukielto, väittää espanjalaislehti AS.

Messi ja Chilen Gary Medel lensivät Copa American pronssiottelusta punaisella kortilla ulos kovan yhteenottonsa jälkeen. Argentiina voitti ottelun maalein 2–1, mutta Messi kieltäytyi vastaanottamasta pronssimitalia.

– En mennyt palkintojenjakoon, koska meidän ei pitäisi olla osana korruptiota ja epäkunnioitusta, Messi perusteli.

– Me ansaitsimme enemmän, mutta meidän ei annettu mennä finaaliin. Korruptio ja tuomiot eivät anna ihmisten nauttia. Jalkapallo on tuhottu.

Argentiina hävisi välierässä Brasilialle maalein 0–2. Messin mukaan ottelun tuomarointi oli "hevonpaskaa". Argentiinalainen lateli kovaa kritiikkiä myös ennakoidessaan isäntämaa Brasilian ja Perun välistä loppuottelua, jonka Brasilia voitti lopulta 3–1

– Copa on rakennettu Brasiliaa varten. Toivottavasti tuomarit ja VAR eivät vaikuta ja Perun annetaan kilpailla, mutta se lienee epätodennäköistä.

Espanjalaislehti AS:n mukaan Messiä uhkaa vakava rangaistus Conmebolilta. Conmebolin säännöt kieltävät sen tai sen henkilöstön loukkaamisen.

– Jos hallinto päättää ryhtyä toimiin, Messi voisi saada jopa kahden vuoden kilpailukiellon. Sen myötä hän joutuisi jäämään pois MM-karsinnoista Qatarin vuoden 2022 kisoihin ja vuoden 2020 Copa Americasta, joka järjestetään Argentiinassa ja Kolumbiassa, AS kirjoittaa.

Conmebol julkaisi tuoreeltaan tiedotteen, jossa se tuomitsi Messin kommentit. Conmebolin mukaan Messin syytökset ovat epäkunnioittavia Copa Americaa, sen pelaajia ja liiton tuhansia ammattilaisia kohtaan. Conmebol linjasi, että se on "vuodesta 2016 väsymättömästi työskennellyt Etelä-Amerikan jalkapallon avoimuuden, ammattimaisuuden ja kehittämisen eteen.

Viidesti maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valitun Messin kilpailukielto olisi Argentiinalle raju takaisku. 

Lue myös:

    Uusimmat