Espanjassa uusi pysäyttävä 8 kohdan ohje koronahygieniaan: Riisu vaatteet muovipussiin, mene suihkuun, desinfioi tavarat, tuuleta asunto!

Espanjassa Katalonian terveysviranomaiset ovat tiukentaneet tuntuvasti hygieniasuosituksiaan koronaviruksen torjumiseksi.

Katalonian aluehallinnon Generalitatin mukaan käsien perusteellinen pesu kotiin tultaessa ei ole riittävä toimenpide koronatartunnan välttämiseksi.

Uusien suositusten mukaan esimerkiksi töistä palatessa tai kauppareissun jälkeen tulisi suunnata suoraan suihkuun. Myö esimerkiksi kännykkä ja silmälasit pitää pestä ja desinfioida huolella.

Uudet suositukset koskevat erityisesti niitä, jotka asuvat samassa asunnossa riskiryhmään kuuluvan henkilön kanssa. 

Katalaanien uudet hygieniasuositukset sisältävät kahdeksan kohtaa: 

1. Yritä olla koskematta mihinkään.

2. Jätä laukku ja avaimet ulko-ovelle.

3. Ota kengät pois.

4. Riisu vaatteet ja laita ne suureen muovipussiin.

5. Laita henkilökohtaiset käyttötavarasi, kuten puhelin ja silmälasit, pieneen muovipussiin.

6. Mene suihkuun.

7. Puhdista kännykkä ja silmälasit saippualla ja desinfiointiaineella. Käytä kumihanskoja tai pese kädet perusteellisesti puhdistuksen jälkeen. 

8. Tuuleta asunto kunnolla.

Lehtitietojen mukaan uuden ohjeistuksen taustalla on asiantuntijoiden huoli siitä, että tällä hetkellä suurin tartuntariski on asunnoissa sisällä. Viranomaiset myös vetoavat kansalaisiin, että he liikkuisivat ulkona mahdollisimman vähän. 

Espanjaan on julistettu kaksi viikkoa sitten hätätila koronan takia ja ulkonaliikkumista on rajoitettu tiukoilla määräyksillä ja viranomaiskontrollilla.

Lue myös: 

Maassa on tuoreimpien tietojen mukaan kuollut 6528 ihmistä ja lähes 80 000 ihmisellä on virallisesti todettu tartunta.

Espanjassa perheensä kanssa asuva Karla kertoo, kuinka tiukasti maassa valvotaan hätätilalakien noudattamista: "Sakot viuhuvat ja mikään ei jää virkavallalta huomaamatta". Katso video!

Etelä-Espanjassa perheensä kanssa asustava Karla kertoo maan ankarista rajoituksista: Sakot viuhuvat ja mikään ei jää virkavallalta huomaamatta 4:02

Lue myös:

    Uusimmat