Espanjassa 1500 ihmistä pidätetty hätätilalakien rikkomisesta – sakkoja annettu tai käsittelyssä jo yli 180 000 kappaletta

Espanjassa poliisilla on riittänyt tehtäviä maahan koronaviruksen takia julistetun hätätilan lakea rikkoneniden kansalaisten kanssa. Pidätettyjä on yli 1500 ja vähintään sakkovaatimuksen on saanut yli 180 000 ihmistä. Suomessa Uudenmaan eristys on tähän mennessä poikinut yhden sakon. 

Espanjassa perheensä kanssa asuva Karla kertoo, kuinka tiukasti maassa valvotaan hätätilalakien noudattamista: "Sakot viuhuvat ja mikään ei jää virkavallalta huomaamatta". Katso video!

4:02

Suomessa Uudenmaan eristys on voimassa toista vuorokautta. Poliisin mukaan  ensimmäisten 18 tunnin aikana Uudenmaan maakuntarajan tarkastuspisteillä tarkistettiin runsaat 13 000 ajoneuvoa, joista vajaat 700 käännytettiin. 

Helsingin poliisi kertoo, että Uudenmaan eristyksen astuttua voimaan kello 00.00–18.00 välisenä aikana tarkistettiin 13 233 ajoneuvoa. Niistä 671 käännytettiin. Valmiuslain rikkomisesta annettiin yksi sakko.

Espanjassa yli 1500 pidätetty

47 miljoonan asukkaan Espanjassa luvut ovat hieman toisenlaiset, tosin asukkaiden liikkumistakin on rajoitettu jo kahden viikon ajan.

Koronaepidemian vuoksi maahan julistettu hätätila on nyt ollut voimassa kaksi viikkoa ja poliisi on julkistanut sen määräyksiä rikkoneiden ihmisten määrän.

Erittäin tiukkojen liikkumisrajoitusten ja muiden hätätilalakien rikkomisen vuoksi Espanjassa on pidätetty 1534 ihmistä, kerovat espanjalaiset tiedotusvälineet, muun muassa La Vanguardia.  

Hätätilalakia rikkoneita on kuitenkin huikeasti tätä enemmän. Rangaistusvaatimuksia on nimittäin käsittelyssä yhteensä 180 387. Näistä osa on jo saanut sakon ja osassa tapauksista sakkovaatimuksen käsittely on vielä kesken. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja