Espanjassa traagisesti hukkunut suomalainen oli pidetty nuori nainen, joka veti rantajumppaa eläkeläisille – "Todella miellyttävä ja avoin persoona"

Suomalaisnaista veteen pelastamaan hypänneen ja itsekin hukkuneen venäläismiehen vaimo kuvasi traagiset tapahtumat videolle, ulkomaalaismediat kertovat.

Espanjan Torreviejassa torstaina 21. syyskuuta hukkunut suomalaisnainen oli 24-vuotias kunto-ohjaaja, joka oli tunnettu hahmo Torreviejan suomalaisten keskuudessa. MTV Uutisten tietojen mukaan nainen veti alueella muun muassa rantajumppaa, joogaa ja pilates-tunteja.

– Hän oli todella miellyttävä ja avoin persoona, puhui hyvin espanjaa ja hänellä oli kansainvälinen ystäväpiiri, Torreviejassa asuva eläkeläinen kertoo MTV Uutisille.

– Hän oli pidetty suomalaisyhteisön jäsen. Monet meistä alueella asuvista eläkeläisistä kävivät hänen vetämissään jumpissa ja joogissa, eläkeläinen sanoo.

Venäläismiehen puoliso kuvasi traagiset hetket

Suomalaisnainen oli hypännyt medioiden mukaan kalliolta hurjiin aaltoihin kaupungin rannoilla sijaitsevassa La Zorran poukamassa. Sosiaalisessa mediassa on myös levinnyt video traagisesti päättyneestä tilanteesta.

Paikalla ollut 30-vuotias venäläismies hyppäsi pelastamaan suomalaisen. Mies näkyykin videolla saavan pelastettua naisen kallion päälle, mutta molempien ote kalliosta irtoaa ja Välimeren aallot vievät lopulta molemmat mukanaan.

Videon kuvaaja on ulkomaalaisten medioiden mukaan pelastamaan hypänneen venäläismiehen puoliso. Medialähteiden mukaan suomalaisnainen ja venäläismies olivat työtovereita.

La Zorran poukama on suosittu uimapaikka, jota pidetään kuitenkin vaarallisena kallioiden ja ajoittain kovien aaltojen vuoksi.

Suuri pelastuoperaatio

Viranomaiset saivat hälytyksen kadonneista henkilöistä iltapäivällä torstaina 21. syyskuuta. Alueella järjestettiin suuri pelastus- ja etsintäoperaatio, jossa oli mukana myös pelastushelikopteri.

Suomalaisnainen löydettiin hukkuneena yli kolmen kilometrin päästä tapahtumapaikasta muutama tunti katoamisen jälkeen. Venäläismiehen ruumis löydettiin merestä seuraavana päivänä. Twitterissä ja espanjalaismedioissa jaettiin videota etsintäoperaatiosta.

Murcia Today -lehden mukaan suomalaisnaisen epäillään jääneen mereen loukkuun aaltojen ja rantakivien vuoksi. Tämän jälkeen miehen uskotaan hypänneen apuun, mutta molemmat joutuivat pinnan alle ja katosivat.

Larazon-lehden mukaan hälytyksen meren armoille joutuneesta kaksikosta teki venäläismiehen naisystävä, joka kuvasi traagiset tapahtumat rannalta.

5:47
Katso video: Tällaista on rantapelastajan työ – näin hukkuva pelastetaan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja