Espanjassa pelätään syyskuuta ja uutta korona-aaltoa – hotelleja muutetaan karanteenisairaaloiksi: "Jos mitään ei tehdä, kuolemaa ja tuskaa tulee lisää joka päivä"

6:08
Näihin maihin koronan toinen aalto on iskenyt - miksi kuolemat silti vähenevät? Katso video!

Espanjan pääkaupungissa muutetaan jälleen hotelleja koronamajoitukseen. Yksi hotelli majoittaa jo koronaviruksen lievään muotoon sairastuneita, karanteeniin määrättyjä potilaita ja toisen avaamista valmistellaan parhaillaan. Hotelleissa majoitetaan myös sairastuneiden perheitä sosiaalisin perustein, kirjoittaa La Vanguardia.

Koronavirus on runnellut Euroopassa pahiten juuri Espanjaa, jossa kesälomat ovat päättymässä ja pelot uudesta aallosta kasvavat. Elokuu on espanjalaisten perinteinen kesälomakuukausi, koulut puolestaan aukeavat jälleen viimeistään parin viikon päästä syyskuun puolivälissä.

Viime viikonlopun tartuntaluvut eivät vielä ole tiedossa, mutta viime perjantaina pääkaupungissa rekisteröitiin 3507 uutta koronatartuntaa ja 17 uutta sairaalahoidossa ollutta kuolonuhria.

Eilen yli 450 terveydenhuoltoalan työntekijää ja useat järjestöt pyysivät apua Espanjan hallitukselta, jotta Madridin terveydenhuoltojärjestelmä ”ei kaatuisi uudestaan” tautitapausten määrän lisääntyessä. Espanjassa, kuten Suomessakin, muita toimenpiteitä ja hoitoja on lykätty koronakriisin selättämiseksi.

– Jos mitään ei tehdä, kuolemaa ja tuskaa tulee lisää joka päivä, terveyshenkilöstön vetoomuksessa sanotaan.

Vuodepaikat moninkertaistuivat

Varsinkin keväällä Espanjan sairaalat olivat tupaten täynnä, jotta kaikki sairastuneet saatiin mahtumaan. Lääkäreiden ja muun hoitohenkilökunnan määrä ei tahtonut millään riittää.

Uutistoimisto EFE:n haastattelemat ja lomansa tänään päättäneet nuoret lääkärit pelkäävät kevään tapahtumien toistuvan.

– En ole koskaan tarvinnut lomaa niin kuin tällä kertaa. Olimme taistelleet nujertaaksemme pandemian, jota emme olisi voineet kuvitella pahimmissa painajaisissakaan. Syyskuu pelottaa, naislääkärit toteavat.

– Kun meillä normaalisti on 30 vuodepaikkaa, niitä olikin 150. Lääkäreitä ei ollut tarpeeksi, sanoo Beatriz Arizcun, joka siirtyi pediatriselta puolelta hoitamaan aikuisia La Pazin sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja