Esimakua asuntomessuilta: Erikoisuutena kivinen puutarha

Hyvinkään asuntomessualueella on kiinnitetty erityishuomiota puisto- ja viherrakentamiseen. Keskuspuiston kruunaa japanilainen puutarha kivipuroineen.

Japanilaisen puutarhan luominen keskelle Hyvinkään Metsäkaltevaa oli sattumien summa. Hyvinkää sai leipiinsä kaupungin puistoyksikön arkkitehti Asako Hashimoton, joka suunnitteli Suomen oloihin sovitetun puutarhan messualueelle.

– Japanilaiseen puutarhaan kuuluvat elementit, veden ja kiven liitto, sopivat hienosti suomalaiseen sielunmaisemaan ja makuun. Alueella on paljon kauniita kiviä, jotka saatiin nyt hyötykäyttöön ja kauniisti esille, kertoo Hyvinkään kaupungin viestintäpäällikkö Sari-Leena Humppi.

Jokainen puutarhan kivi on tarkasti alueelta valittu ja ne on aseteltu yksitellen paikoilleen reunustamaan 130 metriä pitkää puroa, joka laskee vetensä alueen kahteen hulevesien viivytysaltaaseen.

Puutarhassa voi käyskennellä japanilaiselle puutarhalle tyypillisiä askelkiviä seuraten. Puron ympärille on istutettu isotuomipihlajia ja kangaskortetta.

Puron keskivaiheilla on penkkejä, joissa voi istuskella ja nauttia maisemasta. Ympärillä aukeavan zen-puutarhan hiekkameressä uiskentelee pyöreistä kivistä tehtyjä kilpikonnia.

Keskuspuiston lammen rannalta löytyy myös japanilainen maja. Majasta aukeava näkymä kattaa monia rantaa reunustavia kasveja kuten kurjenmiekkoja, atsaleoja, kirsikoita ja magnolioita.

Puistoalueen toisen lammen ympärille on istutettu japanilaisia havupuita ja pensaita, kuten japaninperhosvaahteria ja alppiruusuja.

Asuntomessuvierailla on kesän aikana mahdollisuus nauttia itämaisesta tunnelmasta lounaan merkeissä piknik-korien kera.

Asuntomessut Hyvinkäällä 2013 –tapahtuma pidetään Metsäkaltevassa 12.7.-11.8.2013.

Lue myös

Tanja Korpela/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja