Esapekka Lapin tilanne surettaa ralliuudistuksesta hyötyjääkin: "Ihan sama mitkä olosuhteet"

Rallin MM-sarjan uusi pistelaskujärjestelmä ei saa kannatusta edes siitä tähän asti eniten hyötyneeltä Toyota-kuski Elfyn Evansilta. Walesilainen ei pidä Esapekka Lapin kokemaa tilannetta reiluna.

MM-ralliin tuotiin täksi kaudeksi uudistus, jossa suurin osa pisteistä jaetaan jo lauantain tulosten perusteella. Tuolloin kärkimiehelle annetaan jo ehdollisesti 18 pistettä, mutta saadakseen potin on kuljettajan ajettava kisa maaliin asti.

Ruotsin MM-rallissa nähtiin ensi kertaa tilanne, jossa kisan voittanut Hyundain Esapekka Lappi saikin pisteen vähemmän kuin toiseksi sijoittunut Elfyn Evans.

Tämä johtui uudistuksessa, jossa sunnuntain yhteistuloksissa nopein kuski Evans nappasi seitsemän lisäpistettä ja voittoaan varmistellut Lappi sai vain yhden. Ennen viimeistä ajopäivää olisi ollut mahdollista, että suomalaiskuski olisikin saanut voitostaan huolimatta vasta neljänneksi eniten pisteitä.

Evansilla riitti panosta kisata MM-pisteistä sunnuntainakin. Hän nousi MM-kokonaispisteissä kolmen pinnan päähän sarjaa johtavasta Thierry Neuvillesta, mutta Toyota-kuski ei pidä uudistusta silti onnistuneena.

– Se ei minusta edelleenkään ole oikein, Evans kommentoi DirtFishille sunnuntain lounastauolla.

– EP voitti tänään ja hän saa paljon vähemmän pisteitä kuin minä. Ihan sama, mitkä olosuhteet ovat, niin tuo ei mielestäni ole oikein, hän sanoi.

Lappi sai viikonlopusta 19 pistettä, mikä oli vain yhden enemmän kuin lopputuloksissa neljänneksi jääneellä tallikaverilla Neuvillella. Evans nappasi Power Stagen neljän lisäpisteen myötä 24 MM-pistettä.

– Vaikka olen itse saanut ihan hyvät pisteet uudella pistesysteemillä, en silti ole sen puolestapuhuja, Evans sanoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat