Asiantuntija väläyttää Toyotalle kiusallista näkymää – Kalle Rovanperä häärii asetelman arkkitehtinä

Pikataival-osio: Iso väite Kalle Rovanperästä aiheutti erimielisyyttä – rohkea näkemys Esapekka Lapista 3:27
Pikataival-osio: Iso väite Kalle Rovanperästä aiheutti erimielisyyttä – rohkea näkemys Esapekka Lapista

MTV Urheilun MM-rallistudiossa käytiin Ruotsin rallin päätteeksi nähdyssä Pikataival-osiossa kiinni seitsemään toinen toistaan kinkkisempään väittämään.

Yksi väittämistä kuului, että vain puolikkaan kauden tänä vuonna ajava Kalle Rovanperä on MM-sarjan loppupisteissä tallikaverinsa Takamoto Katsutan edellä, vaikka japanilaiskuski ajaa kaikki 13 osakilpailua.

Selostaja Juho Kokko ja asiantuntija Riku Tahko painoivat peukalonsa alaspäin, asiantuntija Jari Ketomaa oli toista mieltä.

– Sieltä tulee (Rovanperälle) voittoja vielä sen verran, ja Katsutalla ei kovin kova pistesarake ole näistä kahdesta rallista, mitä on nähty. Suoritus- ja vauhtitaso on Rovanperällä kuitenkin niin paljon kovempi, ja ne rallit, mitä Rovanperä tulee ajamaan, ovat niin hyviä. Katsuta ei tuolla suorittamisella keräile niin paljon pisteitä.

Pikataival-osio on katsottavissa kokonaisuudessaan jutun pääkuvana olevalta videolta. Tahko lausuu siinä rohkean näkemyksen Esapekka Lapin tulevaisuutta koskien.

Kahden osakilpailun jälkeen Katsuta on Rovanperää edellä pistein 12–11 oltuaan Monte Carlossa seitsemäs ja Ruotsissa 46:s. Rovanperä oli Ruotsissa 39:s.

Ketomaan näkemystä puoltaa se tosiasia, että viime vuonna Rovanperä löi tallikaverinsa pistein 250–101, vuonna 2022 pistein 255–122 ja vuonna 2021 pistein 142–78 – olkoonkin, että pisteitä jaettiin viime vuosina eri tavalla kuin nykyään.

Ketomaa kommentoi Katstutan lähtökohtia kauteen hyvin kriittiseen sävyyn jo tammikuussa.

– Takamotolla on tosi isot saappaat. Toivottavasti hän ajaa kisoja maaliin. Se on tärkein asia, mitä hän voi tehdä. En odota, että hän pystyisi mitenkään haastamaan vauhdillisesti oikeastaan ketään Hyundailta muuten kuin tietyissä ralleissa. Hän pystyy tekemään sen hetkellisesti, mutta en näe, että sieltä löytyisi sellaista tasaisuutta, jolla hän pystyisi saavuttamaan koko rallin mitassa palkintosijoja ihan puhtaasti ajamalla.

Katsutan rooli neljättä peräkkäistä valmistajien MM-titteliä tavoittelevan Toyotan kannalta on niin ikään täyden kauden ajavan Elfyn Evansin rinnalla täysin keskeinen.

– Nyt pitäisi vain ymmärtää ne realiteetit ja naputtaa kaikista kisoista tiimille niitä pisteitä, mitä sieltä on tulossa sillä vauhdilla, jolla pääsee maaliin. Jos se jossain kohtaa oikeuttaa palkintosijaan, otetaan se, kun se on tulossa. Mutta ei lähdetä tavoittelemalla tavoittelemaan, ettei auto menisi metsään.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat