Erpo Heinolaisen olo parani yli sata prosenttia laihdutusleikkauksen jälkeen

Toukokuun 25. päivänä järvenpääläisen Erpo Heinolaisen elämä muuttui. Hän vietti tuolloin puolitoista tuntia tähystysleikkauksessa, jossa hänelle kursittiin uusi vatsalaukku.

− Se oli elämäni toiseksi tärkein leikkaus. Tärkein oli se, kun napanuora leikattiin poikki ja sanottin, että nyt oot jätkä omillasi, Heinolainen nauraa.

Laihdutusleikkaus ei ollut leikkauksena kovinkaan mittava, mutta tie siihen kulki pitemmän kautta.

Heinolaisen vanhasta vatsalaukusta erotettiin leikkauksessa noin puolentoista desin kokoinen uusi vatsalaukku. Se yhdistettiin suoraan ohutsuoleen, minkä jälkeen vatsalaukun loppuosasta tuli tarpeeton.

Mutta taival parempaan elämään ei missään nimessä loppunut yhteen leikkaukseen.

− Ennen laihdutusleikkaukseen pääsemistä pitää olla kokeillut kaikkia konventionaalisia tapoja. Minäkin olen 25 vuodessa laihduttanut 300 kiloa, mutta ne ovat kaikki tulleet korkojen kanssa takaisin.

− Leikkauksen jälkeen pitää opetella uudestaan syömään, juomaan ja liikkumaan, Heinolainen selvitää.

Hän oppi laihdutusleikkausoperaation aikana, ettei pahasta ylipainosta kärsivän kannattaa tuijottaa vaa'an lukemia.

− Laihduttaminen ei edes ole tavoitteena. Tavoitteena ovat uudet elämäntavat, joiden seurauksena paino putoaa. Jos ottaa laihduttamisen tavoitteekseen, alkaa käyttää vippaskonsteja.

− Sen pitää olla samanlaista kuin Ruotsin lätkämaajoukkueen pelaaminen. Sehän tekee aina uskollisesti työtä, jonka seurauksena on voitto. Suomen joukkue lopettaa työntekemisen heti, kun se on johtoasemassa. Sitten Ruotsi jatkaa työtään ja tekee pari maalia ja voittaa Suomen, Heinolainen vertaa.

Iloisia jälleennäkemisiä vanhojen vaatteiden kanssa

Vaikka laihduttaminen ei olekaan itsetarkoitus, on Heinolainen tarkastanut uudet lukemansa.

− Olen minä tietysti käynyt vaa'alla, mutta sillä ei ole niin suurta merkitystä, Heinolainen selvittää.

Kun hän toukokuun loppupuolella asteli leikkaukseen, oli hänellä 162 kiloa painoa. Nyt siitä on lähtenyt 16 tai 17 kiloa.

− Sen jälkeen on ollut iloisia jälleennäkemisiä vanhojen vaatteiden kanssa, eikä lentokoneessa tarvitse enää pyytää lentoemännältä jatkopalaa turvavyöhön.

Painoa voi mitata, mutta miten on Heinolaisen mielen laita?

− Antamatta mitään tarkkaa lukua siteeraan Mattia ja Teppoa: Minä tunnen, miten vauhti kiihtyy. Jos oloni paranemista voisi kuvailla prosenttilukuina, olisi vastaus reilusti yli sata, Heinolainen hehkuttaa.

Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55 etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme Studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä sähköpostia osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja