Erotetaanko Hoskonen keskustan eduskuntaryhmästä? Kansanedustaja itse ei arvaillut: "En ole lotossakaan voittanut pitkään aikaan"

LIVE
Keskusta käsittelee kansanedustaja Hannu Hoskosen asemaa – katso suora lähetys.

Keskustan eduskuntaryhmä on kokoontunut puimaan kahden kansanedustajan äänestämistä EU:n elvytyspakettia vastaan. Elpymispakettia vastaan äänestäneen kansanedustajan Hannu Hoskosen (kesk.) mukaan hän on toiminut, kuten EU:n säännöt ja Suomen lait sanovat. 

Kansanedustaja Hannu Hoskonen ei lähde arvailemaan, minkälaisen päätöksen keskustan eduskuntaryhmä tekee. 

– En ole lotossakaan voittanut pitkään aikaan edes kolmea oikein, niin en lähde arvaamaan mitään. Ei kannata tehdä huonoja veikkauksia. Niistä yleensä joutuu joku päivä puntariin. 

Siitä Hoskonen sen sijaan pitää kiinni, että hänen päätöksensä äänestää elpymispakettia vastaan oli oikea. Elpymispaketti meni eduskunnassa läpi äänin 134–57. Paketin läpimeno vaati kahden kolmasosan enemmistön. 

– Olen toiminut kuten EU:n säännöt ja Suomen lait sanovat. Ei ole olemassa sellaista maailmaa, jossa maksetaan Euroopan ja Italian veroja suomalaisten rahoilla, Hoskonen painottaa. 

– Nyt eletään Euroopassa sellaisia aikoja, joissa tehdään isoja linjaratkaisuja, että jatkaako EU ollenkaan. EU rikkoo omia sääntöjään. 

"Olen pikkupojasta lähtien ollut keskustalainen"

Hoskosen mukaan hän on vahvasti EU-myönteinen poliitikko. 

– Olen EU:n kannattaja numero yksi. En sano, että paras, mutta innokkaimpien joukossa varmasti. Säännöissä pysyminen on ainoa tie jatkaa. Jos joku sanoo, että haluan EU:lle pahaa, niin se ei pidä paikkaansa. Ainoa oikea tie on noudattaa sääntöjä. 

MTV Uutisten tavoittaman keskustalähteen mukaan kansanedustaja Hoskonen erotetaan todennäköisesti määräajaksi keskustan eduskuntaryhmästä. 

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua eduskuntaryhmän tämänaamuisten neuvottelujen tuloksena. Vastaanäänestäneille on joka tapauksessa tulossa jonkinlaisia sanktioita.

Kävi kokouksessa miten tahansa, aikoo Hoskonen pysyä keskustan jäsenenä. 

– Olen pikkupojasta lähtien ollut keskustalainen. Ei ole mitään syytä perua hyvää perinnettä.

Myös toinen keskustaedustaja Tuomas Kettunen lipesi maanantaina keskustan ryhmäpäätöksestä ja hallitusrintamasta äänestämällä EU-pakettia vastaan.

Juttua päivitetty 19.5.2021 kello 8.55: Lisätty tieto kansanedustaja Tuomas Kettusen äänestyspäätöksestä.

Juttua päivitetty 19.5.2021 kello 9.02: Lisätty seuraava virke: "Tilanne saattaa kuitenkin muuttua eduskuntaryhmän tämänaamuisten neuvottelujen tuloksena. Vastaanäänestäneille on joka tapauksessa tulossa jonkinlaisia sanktioita."

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja