Keskustan eduskuntaryhmä koolla eduskunnassa – MTV Uutisten tiedot: Keskustakapinallisille tulossa rangaistuksia

7:53
Suomi hyväksyi EU-elpymispaketin – näin äänestys ratkesi.

Keskustan eduskuntaryhmä on aloittanut eduskunnassa puimaan kahden kansanedustajan äänestämistä EU:n elvytyspakettia vastaan.

MTV Uutisten yöllä tavoittaman keskustalähteen mukaan kansanedustaja Hannu Hoskonen erotetaan todennäköisesti määräajaksi keskustan eduskuntaryhmästä.

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua eduskuntaryhmän tämänaamuisten neuvottelujen tuloksena. Vastaanäänestäneille on joka tapauksessa tulossa jonkinlaisia sanktioita. 

Hoskonen on ollut aiemminkin napit vastakkain omiensa kanssa. Hoskonen esimerkiksi äänesti joulukuussa 2020 ainoana hallituspuolueen edustajana ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) luottamusta vastaan Al-Hol -tapauksessa. 

"Hoskosen lipeäminen tympäisee monia"

EU:n elvytyspaketti ei ole ollut helppo nieltävä keskustan eduskuntaryhmälle, mutta puolue on halunnut pitää hallituksen rivit yhtenäisinä. Monia kansanedustajia tympäisee Hoskosen lipeäminen ryhmäpäätöksestä.

Lisäksi maakunnissa perussuomalaisten kansanedustajat kamppailevat samoista äänestäjistä keskustan kanssa. Perussuomalaiset vastustivat pakettia äänestyksessä tänään. EU-paketin kritisointi on yksi perussuomalaisten keihään kärjistä kesäkuun kuntavaaleissa. 

Myös toinen keskustaedustaja Tuomas Kettunen lipesi maanantaina keskustan ryhmäpäätöksestä ja hallitusrintamasta äänestämällä EU-pakettia vastaan. MTV Uutisten tietojen mukaan Kettunen saanee varoituksen.

Vielä maanantaina iltapäivällä keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei halunnut kertoa MTV Uutisille, milloin ja minkälaisia sanktioita Hoskoselle ja Kettuselle on tulossa. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. 

Jutun aikamuotoja päivitetty kello 8.01.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja