Erotalon arkea hersyvästi kuvaava Ex-onnelliset palaa uusin jaksoin – sarjan luoja paljastaa, mitä on luvassa kolmannella kaudella

Suositun Ex-onnelliset -sarjan luoja Johanna Vuoksenmaa paljastaa, mitä sarjan pian alkavalla kolmannella tuotantokaudella on luvassa.

Suomalaisista eroperheistä kertova suosittu draamasarja Ex-onnelliset saa toukokuussa jatkoa, kun kolmannen tuotantokauden jaksot tulevat nähtäville C Moreen.

Menestysdraaman on luonut Johanna Vuoksenmaa, jonka oma rooli kuitenkin poikkeaa nyt aiemmista kausista. Vuoksenmaa ei tällä kertaa ohjaa itse, vaan toimii pääkäsikirjoittajana ja showrunnerina.

– Tämä on ensimmäinen kerta vuosikausiin, kun en ohjaa itse kirjoittamaani, mutta se on ollut superhauskaa. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun on saanut antaa käsikset hyville ohjaajille, hän iloitsee.

Vuoksenmaa arvelee, että Ex-onnellisten viehätys piilee siinä, että mukana on muun muassa taustoiltaan ja sosioekonomisilta tilanteiltaan hyvin erilaisia perheitä. Sarjassa nähdään kolmannellakin kaudella uudenlaisia perhetilanteita.

– Kaikilla perheyksiköillä on omat teemansa, ja konseptiin kuuluu, että aina joku perhe poistuu ja joku uusi perhe tulee tilalle. Siellä on siis hyvin eron eri vaiheissa olevia perheitä: ensimmäiset ovat asuneet erotalossa jo nelisen vuotta ja tälle kaudelle tulee tuore, arpeutumaton eropari, Vuoksenmaa paljastaa.

– Isompi teema on se, minkä kokoinen ja muotoinen joukko on perhe, tai kuinka paljon perhettä ja minkälaista perhettä mahtuu yhteen kotiin. Moni perhe laajenee yllättäviin suuntiin, hän valottaa tulevan kauden isompaa teemaa.

Korona aiheuttaa päänvaivaa

Katsojien iloksi tekeillä on heti perään myös neljäs tuotantokausi. Tekemistä on kuitenkin mutkistanut koronavirusepidemia.

– Kolmoskausi saatiin tehtyä kuin ennen vanhaan. Neloskaudenkin kanssa päästiin aika pitkälle ennen tätä iskua, mutta kymmenisen prosenttia kaudesta on vielä kuvaamatta, Vuoksenmaa arvioi huhtikuun alussa, kun haastattelu tehtiin.

Ihmissuhteisiin keskittyvässä sarjassa kaikkien kohtausten toteuttaminen tavalliseen tapaan ei vallitsevien ohjeiden puitteissa onnistu, ja se on aiheuttanut päänvaivaa tuotannossa.

– Tämä on tämmöistä päivittäistä ongelmanratkaisua, huokaa Vuoksenmaa, jonka mukaan esimerkiksi osa kohtauksista on siirretty ulos ja kuvauksia on viety läpi pienemmillä väkimäärillä.

– Mutta sitten on tiettyjä kohtauksia: siellä ei voi olla riskiryhmäläisiä, eikä voi olla kohtauksia, joissa on suutelua tai lähekkäin olemista. Suurella yhteisymmärryksellä ja tahdolla kaikki ovat kuitenkin tehneet, hän kehuu.

Ex-onnellisissa ovat ihastuttaneet myös mitä erilaisimmat lapsiroolit, joissa on nähty taitavia näyttelijöitä. Erilaisia lapsinäkökulmia erotilanteisiin tulee myös uudella kaudella, kun uuden perheen mukana taloon muuttaa Aino-tyttö.

– Tulevalla kaudella nähdään, millainen erotilanne on silloin, jos lapsi ei olekaan kummankaan vanhemman biologinen lapsi. Se, mikä Ainon tarina on ja kuinka hän on päättynyt perheeseen, paljastuu matkan varrella.

Käsikirjoittajalle kaikki hahmot ovat rakkaita, mutta erääseen lapsihahmoon hän paljastaa kirjoittaneensa erityisen paljon itseään. Hän on Kekkosen perheen teini-ikäiseksi kasvanut pikkuvanha Viivi-tytär.

– Viivi on mun alterego! Kolmoskaudella Viivi on pikkuisen hukassa, mutta hänessä on paljon sellaista, mitä olen ammentanut nuoresta itsestäni.

Ex-onnellisten uuden, kolmannen tuotantokauden jaksot C Moressa 7. toukokuuta alkaen!

Lue myös:

    Uusimmat