Eroon selän iho-ongelmista ennen kesää – näillä neuvoilla pääset alkuun!

Kesän kynnyksellä on hankala piilotella kiusallista ongelmaa, selässä olevia näppylöitä. Yleensä pidämme hyvää huolta kasvojemme ja kaulamme ihosta, mutta unohdamme rintaliivien, vaatekerrosten ja reppujen hiostaman selän – huonoin seurauksin.

Selkäiho on haastava puhdistettava eikä sen keräämiä bakteereja tule välttämättä edes ajateltua: Kuinka edes hoitaa omaa selkää, ellei selänpesijää samasta taloudesta löydy? Pidä mielessä nämä neuvot ja järjestä vaikkapa ystäviesi kanssa selänpesutalkoot!

1. Muista oma ihotyyppisi

Jos olet herkkäihoinen, älä käytä selkään vahvasti kuorivia rasvaisen ihon tuotteita. Finnien kuivattaminen voimakkaiden aineiden avulla voi vaikuttaa helpolta ja nopealta ratkaisulta, mutta iho reagoi ärsykkeisiin herkästi. Liian voimakas käsittely voi aiheuttaa lisää ongelmia, kuten hilseilyä tai ihottumia.

2. Puhdista ja kosteuta säännöllisesti

Tästä asiasta ei voi jankuttaa tarpeeksi. Säännöllinen puhdistus ja kosteutus ovat hyvinvoivan ihon salaisuus, ellei sinulla ole superhyviä geenejä. Myös rasvainen iho tarvitsee kosteutta. Markkinoilla on paljon öljyttömiä ja mattapinnan jättäviä kosteusvoiteita rasvoittuvalle iholle.

Muista puhdistaa iho myös urheilun jälkeen! Urheilemisen jälkeen ihmiset pesevät kyllä kainalonsa ja jalkansa tarkasti, mutta myös selkä hikoilee, ja hiki tukkii ihohuokoset. Jos suihkuun ei ole aikaa, käytä puhdistukseen erilaisia kosteus- tai puhdistuspyyhkeitä.

3. Kuori kerran tai kahdesti viikossa

Hanki ihotyypillesi sopiva kuorintavoide ja varrellinen puhdistusharja, jolla yllät kuorimaan selän. Toimi kuitenkin hellävaraisesti, vaikka voimakas harjaaminen saattaa tuntuakin hyvältä, varsinkin jos näppylät kutiavat. Liian voimakas hinkkaaminen voi ärsyttää ihoa.

4. Puhtaat vaatteet – puhdas iho

Huolehdi, ettei bakteereja pääse ihollesi vaatteiden kautta. Vaihda liinavaatteet ja pyyhkeet tarpeeksi usein. Pese myös rintaliivit pesuohjeiden mukaan. Rintaliivit keräävät paljon nukkaa, hikeä ja muita epäpuhtauksia, jotka ovat kosketuksissa ihoon lähes koko päivän.

5. Ole kärsivällinen

Näppylät eivät poistu hetkessä. Mutta jos aloitat selän hoitamisen tänään, voit kenties kesällä paljastaa huoletta hyvinvoivan ja hyvännäköisen selkäsi. Muista, ettei pari näppylää tarkoita, että sinulle olisi kehittymässä paha akne. Älä anna inhottavien finnien rajoittaa myöskään kesäpukeutumistasi, sillä raitis ilma tekee iholle hyvää.

Lue lisää kauneudesta:


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja