Eroon epäjärjestyksestä! Näin saat joulusiivouksen hyvään alkuun

Joulu voi aiheuttaa stressiä, jos oma asunto on kuin kaaoksen jäljiltä. Voikin olla vaikea löytää motivaatiota siivoukseen, jos ei tiedä, mistä aloittaa. Lue vinkit!

Tähän aikaan vuodesta on syytä olla kiitollinen katosta pään päällä. Jos on vaikea tuntea kiitollisuutta, koska koti on kuin hävityksen kauhistus, on syytä tehdä jotain asialle.

Vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen mukaan kodin epäjärjestys aiheuttaa stressiä ja voi jopa laukaista masennuksen. Tutkimustulosten mukaan epäjärjestyksen vallassa oleva koti onkin enemmän kuin sekasotku, se voi oikeasti aiheuttaa harmia terveydelle! 

Mitä sotkuisempi kotisi on, sitä enemmän sotkua myös syntyy etkä välttämättä enää edes huomaa sitä. Epäjärjestyksen saa kyllä siistittyä – sinun täytyy vain päättää, että liika on liikaa ja sotkusta on nyt hankkiuduttava eroon. Lue vinkit!

Pyydä ulkopuolista apua

Kutsu kylään joku, joka ei ole koskaan käynyt kodissasi – kiireinen ystävä, jolla ei ole aiemmin ollut aikaa tai mielipiteitään auliisti jakava sukulainen. Anna heidän tutkia kotisi sekasortoa ja kysy, mikä osa kodistasi kaipaa eniten apua. Aloita siitä.

Siivoa hyvän asian puolesta

Kun tutkit vaatekaappisi pölyistä vaatepinoa eli niitä vaatekappaleita, joita olet vuosien mittaan haalinut, mutta joita et käytä, mieti, kuinka voisit auttaa sellaisia ihmisiä, jotka todella tarvitsisivat vaatteita tai vaikkapa lastesi vanhoja leluja. Vie turhat vaatteet keräyslaatikkoon tai suoraan jollekin niitä vastaanottavalle taholle. Jos olet todella laiska, anna vaatteet ja tavarat ystävällesi, joka lahjoittaa säännöllisesti omiaankin eteenpäin. LUE MYÖS:  Auta konkreettisesti – sosiaalisen median avustusryhmät

Opettele päästämään irti

Jos omistat vieläkin sukkia, joista isovarpaasi paistaa läpi, on ehkä aika miettiä omaa hamstraustaan. Heitä kaikki turha pois! Muista, että kaikkea ei voi eikä saa lahjoittaa eteenpäin, on asioita, jotka oikeasti kuuluvat roskiin.

Ei jossittelua

Laita tavarat vain kolmeen pinoon: roskiin heitettäviin, lahjoitettaviin ja säilytettäviin.

Eroon terveysriskeistä

Kotona vietetään paljon aikaa, eivätkä homeiset ja pölyiset tavarakasat ainakaan paranna kotisi ilmanlaatua. LUE MYÖS:  Ethän tee näitä yleisiä virheitä pölyjä pyyhkiessäsi?

Ota tila haltuun

Jos tarvitset lisämotivaatiota, mieti mihin tarkoitukseen voit siivoamaasi nurkkausta käyttää. Mitä innostuneempi olet mahdollisuudesta rakentaa minibaari olohuoneen nurkkaan tai tehdä sinne tilaa joulukuuselle, sitä todennäköisemmin myös siivoat nurkkauksen tyhjäksi. 

Lähde: Trulia

Lue myös:

    Uusimmat