Eronnut Pamela Tola julkaisi kantaaottavan kirjoituksen – viittaus myös omaan elämään: "En tiedä, onko seuraava puolisoni mies vai nainen"

1:26
Pamela Tola nähtiin Ex-onnellisten sarjassa papin roolissa

Näyttelijä ja ohjaaja Pamela Tola otti Instagram-tilillään kantaa tasa-arvokysymyksiin Pride-viikon jälkimainingeissa.

Näyttelijä ja ohjaaja Pamela Tola julkaisi maanantaina Helsingin Pride-viikon jälkimainingeissa pitkän kirjoituksen tasa-arvoasioista Instagram-tilillään.

Tola julkaisi tekstinsä Tallinnasta käsin, missä hän on parhaillaan kuvaamassa Bad Apples -elokuvaa. Hän kertoo julkaisussaan pohdiskelleensa kuvausten aikana niin ihmisoikeuksia kuin mielenterveysasioitakin, kun Pride-viikko ja itsemurhien ehkäisypäivä ajoittuivat lisäksi samaan sumaan.

Tola peräänkuuluttaa sitä, että voimakkaan vastakkainasettelun sijaan kaikki olisivat voimakkaita, jos ihmisoikeuksien puolesta seistäisiin yhdessä rintamassa.

– Sanonpa nyt sen, että yhteiskuntamme on sairas. Syy ei suinkaan aina ole siinä ihmisessä, joka herkkyyttään oireilee ja sairastuu esimerkiksi mielenterveydellisiin ongelmiin. Terve ihminen ei kestä sairasta ympäristöä. Ympäristöä, joka on epäluonnollinen, Tola kirjoittaa.

Hän muistuttaa kirjoituksessaan lisäksi, että jokaisella ihmisellä oikeus rakastua ja rakastaa ketä haluaa, ja puntaroi asiaa myös omasta näkökulmastaan. Tola ja hänen pitkäaikainen puolisonsa Lauri Tilkanen ilmoittivat alkukesästä eroavansa ja jättivät yhdessä avioerohakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen elokuussa.

– Itse en ainakaan tiedä vielä, onko seuraava puolisoni mies vai nainen? Mitäs siihen sitten sanomaan? Sehän vasta jännittävää on, Tola pohtii kirjoituksessaan tulevaa.

– Mistä sitä voisi tietää, jos enemmän kiinnostaa todellinen yhteys ihmisten välillä, kuin se, miltä joku, se, tai toi toinen näyttää. Jos laittaa silmät kiinni, kukaan ei näytä miltään. Mut tuntuu ehkä vielä enemmän, kuin sillon ku oli silmät auki.

Tola ja Tilkanen olivat yhdessä noin yhdeksän vuotta. He tutustuivat aikoinaan Härmä-elokuvan kuvauksissa ja avioituivat vuonna 2015. Parilla on yhteinen, vuonna 2014 syntynyt poika.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja