Mainos

Eronnut äiti tunnusti nauttivansa lapsettomista päivistä – nettikansa raivostui: "Tämä on vitsi, eikö?"

Vuoroasuminen on eronneen äidin mukaan "eräänlainen siunaus".  Internet ei ottanut tunnustusta vastaan syleillen.

Kahden lapsen äiti Lara Bazelon teki netissä tunnustuksen, jota ei ilmeisesti saisi tehdä. Bazelon "kehtasi" kertoa Slate-sivustolla, että nauttii "omasta ajasta" – siis ajasta ilman lapsiaan. Nettikansa ei tiedosta innostunut.

Bazelon on eronnut ja myöntää tekstissään, että aluksi lasten jakaminen kahden kodin välille oli hyvin vaikeaa. Lopulta perheen aikataulut asettuivat uusiin uomiinsa, ja vuoroasuminen muuttui Bazelonin mukaan "eräänlaiseksi siunaukseksi".

– Tässä totuus: se, että kaksi lastani on luonani puolet ajasta, on juuri oikea määrä, enkä voi kuvitella elämääni toisenlaiseksi, Bazelon kirjoittaa.

Hänen avioliittonsa oli onneton ja aiheutti tukahtumisen tunnetta.

– Tiedän, miltä eronneen vanhemman totuuden pitäisi minusta tuntua. Hyvä äiti olisi tuhon partaalla, koska menettää tuhansia illallinen-kylpy-iltasatu-iltoja. Hyvän äidin sydäntä särkisi, kun hän herää yksin. Kokoaikaiset lapset on riistetty häneltä, hyvä äiti tuntisi olonsa surulliseksi ja kaipaavaksi, Bazelon kuvaa.

Hän ei kuitenkaan tunne oloaan kammottavaksi, kun lapset ovat poissa.

– Tunnen harvoin pahaa oloa, kun lapset ovat isällään. Hetken ajan tunsin oloni pahaksi, koska en tuntenut oloani pahaksi. Lopulta tajusin sen, mitä monet eronneet äidit ovat tajunneet kauan sitten: avioero pukee meitä, ja itse asiassa lapsiakin. Yhdessä pysyminen ”lasten vuoksi” ei ole lapsille minkäänlainen palvelus. Lapset tietävät kaiken. He tietävät, kun he näyttelevät huojuvan tikkutalon kasassa pitävän liiman osaa, talon, joka olisi pitänyt purkaa kauan sitten.

Bazelon kertoo myös äitiytensä muuttuneen paremmaksi eron myötä. Hänellä on aikaa kirjoittaa, tehdä työtä, juosta ja tavata ystäviään.

– Olen aina tykännyt viettää aikaa itseni kanssa. En tajunnut, miten paljon vanhemmuuteni paranisi, jos saisin viettää aikaa yksin. Monet asiat, joita tarvitsen, jotta oloni olisi ihmismäinen, eivät ole lapsiystävällisiä.

Aiemmin siivoaminen, lasten jatkuva kinastelu ja riidat kävivät hänen hermoilleen. Nyt, kun aikaa on vain puolet entisestä, jokainen hetki on arvokas. Bazelonin on helpompi olla läsnä, kun hän tietää saavansa omaa aikaa myöhemmin.

– Viidenteen näiden kahden kanssa vietettyyn päivään mennessä… Olen valmis. Kun näen ex-mieheni auton ajavan pihatielle, henkäisen helpotuksesta.

"Miksi niin monen hermoille käy se, että hän aidosti nauttii omasta ajastaan?"

Internet ei ottanut Bazelonin sanoja vastaan syleillen. Kommentoijien mukaan Bazelon on itsekäs ja artikkelin julkaisukin vain "valitettavaa". Äitiä on suomittu siitä, että hän vain "olettaa" lastensa olevan onnellisia siksi, että hän itse tuntee olevansa onnellinen. 

– Tämä on vitsi, eikö? Ei teidän ollut tarkoitus julkaista sosiopaatin artikkelia, eihän? Twitter-käyttäjä Betsy Ingraham solvaa.

Puolustajiakin onneksi löytyy.

– En ole varma, miksi eronneiden vanhempien täytyy todistaa jotakin. Olen läheinen sellaisten ihmisten kanssa, jotka traumatisoituivat syvästi elettyään perheessä, jossa kaksi vanhempaa vihasi toisiaan, mutta pysyi yhdessä "lasten vuoksi", ja näen tuon avioliiton arvet heidän nykyisissä liitoissaan, nimimerkki Philosopher Mom pohtii artikkelin kommenteissa, joita on tullut lähes 800.

Scary Mommy -sivuston Katie Bingham-Smith miettii, mistä lukijoiden hyökkäävä reaktio johtuu: olisiko Blazelonin teksti hyväksyttävämpi, jos hän kirjoittaisi olevansa "kuin kuollut" ja vain istuvansa sohvalla mässäten jäätelöä jokainen päivä, kun lapset eivät ole kotona.

– Miksi niin monen hermoille käy se, että hän aidosti nauttii omasta ajastaan ja käyttää sitä jälleenrakentaakseen itsensä, niin, että hän voi olla paras versio itsestään lapsilleen, kun nämä palaavat? Hän tekee sen, mikä on parhaaksi hänelle ja hänen perheelleen. Hän on löytänyt rauhan. Ja olit sitten naimisissa tai et, on oma päätöksesi toimia niin, kuten sinulle ja perheellesi sopii.

Mitä mieltä sinä olet aiheesta?***

2:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.