Erittäin tärkeä varotoimenpide – tiedätkö, miksi valot himmennetään lentokoneessa laskeutumisen ajaksi?

Oletko koskaan pohtinut, minkä vuoksi valot himmennetään lentokoneessa aina laskeutumisen ajaksi? Taustalla on erittäin tärkeä varotoimenpide, joka voi hätätilanteen tullen pelastaa henkesi.

Valojen himmennys on turvatoimi, joka on hämmentänyt lentomatkustajia jo pitkään. Monille matkustajille on epäselvää, minkä vuoksi he joutuvat keskeyttämään kirjan tai lehden lukemisen aina laskun ajaksi.

United Airlinesin kokenut pilotti Chris Cooke paljastaa, minkä vuoksi valojen himmentäminen on tärkeämpi turvatoimi kuin ensinäkemältä voisi aavistaa.  

Himmennys säästää aikaa hätätilanteissa

Travel + Leisure -lehdessä julkaistu haastattelu paljastaa, että valojen himmennys on varotoimenpide, jolla matkustajien silmät halutaan totuttaa pimeään. Pimeään tottuminen tulee ensiarvoisen tärkeäksi silloin, jos laskeutuminen epäonnistuu ja hätäevakuointi tulee saada nopeasti käyntiin.

– Kuvittele, että olet vieraassa paikassa ja joku sammuttaa yhtäkkiä valot ja käskee sinun poistua nopeasti paikalta, Cooke selittää.

Tällaisessa tilanteessa pimeään tottuneet silmät voivat pelastaa henkesi. 

Kokenut pilotti lisää, että tästä samaisesta syystä matkustajia pyydetään pitämään ikkunoiden kaihtimet ylhäällä laskeutumisen ajan. Ikkunoista tuleva luonnonvalo toimii apuna silloin, jos valot yhtäkkiä menisivät pois päältä. Luonnonvalon ansiosta matkustajien on helpompi suunnistaa ja päästä turvaan. 

VIDEO: Katso kuinka voit helposti pitää huolta turvallisuudestasi kotioloissa. 

Lue myös:

    Uusimmat