Mainos

Erilainen jalkahoito – varpaista kalanruokaa

Kalahieronta on tullut tutuksi Aasian matkaajille eksoottisena kokemuksena. Hieronnasta on myös terveyshyötyä. Hoidon kerrotaan rentouttavan ja poistavan iholta bakteereja.

"Fish massage" -nimellä kulkevassa kalahieronnassa pikkukalat näykkivät altaaseen laskettuja jalkoja poistaen samalla kuollutta ihosolukkoa. Hoito kutittaa tai sattuu vähän, riippuen siitä, kuinka isoja kaloja altaassa on. Ahnaasti jalkoihin tarttuvat kalat ovat Garra Rufoja, jotka ovat alun perin kotoisin Turkista. Turkissa kaloja on käytetty muun muassa psoriasispotilaiden hoitoon.

Puoli tuntia kestävä hieronta poistaa iholta bakteereja ja saa hymyn huulille. Terapeuttisen vaikutuksen lisäksi jalkojen verenkierto paranee ja iho puhdistuu.

Kambodžan Siem Reapissa vieraillut Johannes kokeili kalahierontaa paikallisilla markkinoilla ja ihastui pikkukalojen käsittelyyn.

– Aluksi homma ällötti ja kutitti. Lopulta kokemus oli kuitenkin rentouttava. Jalat tuntuivat käsittelyn jälkeen raikkailta, Johannes kertoo.

Kalajalkahoito maksoi Siem Reapissa noin kaksi euroa. Turistien suosimilla markkinoilla kala-altaita ei ollut vaikea löytää, vaan niitä löytyi melkein joka mutkasta.


Teksti ja kuva: MTV3/Helmi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.