Erikoisesta hampurilaisesta tuli superhitti – tässäkö uusi avokadopasta?

Erikoisista aineksista koostuva hampurilainen on noussut muutamassa viikossa supersuosituksi Amerikassa. Kokeile reseptiä kotona!

Makuja.fi-sivuston Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen päätti kokeilla New Yorkissa supersuosioon noussutta ramenburgeria.

– Voisi kuvitella, että newyorkilaiset ovat nähneet jo kaiken, mitä kulinaarinen maailma voi tarjota. Kun nuudelimestari Keizo Shimamoto vihjasi viikko sitten tuovansa myyntiin ramenburgerin, alkoi pöhinä. Se, että kokki sanoi varaavansa aineksia vain reilulle sadalle ensimmäiselle, muodosti ilmiön. Tapahtumapaikkana oli viikonloppuisin järjestettävä Smorgasburg-ruokatori. Väkeä alkoi kerääntyä jonoihin jo pari tuntia ennen avaamista, Kinnunen kirjoittaa Sivumaku-blogissa.

Paistetuista nuudeleista muodostuva sämpylä kuulosti Kinnusen mielestä niin hullulta, että sitä oli pakko kokeilla. Samoin kokeilivat myös newyorkilaiset ja nyt erikoisesta purilaisesta kohistaan ympäri internettiä. Burgerista on muodostumassa lähes samanlainen hitti kuin viime vuonna Suomessa villinneestä avokadopastasta.

– Etsin netistä vinkkejä nuudelipurilaisen tekemiseksi ja hämmästyin, miten helposti se muodostuukaan. Maku oli erinomainen ja mikä parasta, sitä voi varioida loputtomiin asti. Aineksiksi sopivat mitkä tahansa raaka-aineet, joita laittaisit tavalliseen wokkiinkin. Kokeile myös tofu- tai kalapihvillä! Seuraavasta versiostani aion tehdä chilisen.

Katso ramenburgerin resepti Sivumaku-ruokablogista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja