Mainos

Erikoisartikkeli: Kännissä ja pilvessä yhtä aikaa – Näin sekakäyttö vaikuttaa aivoihin

Kannabis ja alkoholi kuuluvat maailman käytetyimpiin päihteisiin. Mitä elimistössä tapahtuu, kun ne yhdistetään? 

Ei ole mikään salaisuus, että sekä alkoholi että kannabis vaikuttavat aivoihin ja käyttäytymiseen. Tieteen mukaan näiden aineiden yhdistäminen voi johtaa yllättäviin vaikutuksiin.

MTV Uutiset julkaisee asiaa tieteen keinoin pohtivan artikkelin yhteistyössä Tieteen kuvalehden kanssa.

1. Voimakkaampi pilvi

Vuonna 2001 julkaistu tutkimus osoittaa, että vain kaksi annosta alkoholia kaksinkertaisti THC:n eli tetrahydrokannabinolin määrän veressä kannabista nauttineilla koehenkilöillä.

Tutkijoiden mukaan ilmiötä selittää se, että alkoholi saa verisuonia ympäröivän sileän lihaskudoksen rentoutumaan, mikä kasvattaa verenvirtausta ja loppujen lopuksi myös hyvänolontunteen tuottavan THC:n saantia.

2. Suojaa maksaa

Toinen tutkimus viittaa siihen, että kannabis voi auttaa suojaamaan rasvamaksalta eli rasvan kertymiseltä maksasoluihin, joka johtuu runsaasta alkoholinkäytöstä.

Kannabis ehkäisee niin sanottua oksidatiivista stressiä, joka vahingoittaa maksasoluja ja johtaa krooniseen tulehdukseen.

3. Vaarantaa elimistösi

Toisaalta kannattaa pitää mielessä myös ne seikat, joiden vuoksi alkoholi ja kannabis ovat huono koktail. Niiden sekoittamisella on nimittäin useita vähemmän toivottuja sivuvaikutuksia.

Kannabiksen tiedetään ehkäisevän pahoinvointia. Alkoholimyrkytyksen uhatessa kannabis voi olla vaarallista, sillä se estää pääsemästä eroon mahalaukussa olevasta alkoholista oksentamalla.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen kuvalehden kanssa. 

Kannabiksen ja alkoholin sekakäytöstä löytyy myös Youtube-video. Video on englanninkielinen ja sen voi katsoa tästä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.