Mainos

Erikoisartikkeli: 100 000 euroa ylimääräistä? Sukellusveneellä katsomaan Titanicin hylkyä!

Jos taskusta löytyy 100 000 euroa ylimääräistä, sinulla on mahdollisuus päästä matkalle meren syvyyksiin tutustumaan lähietäisyydeltä historian kuuluisimpaan hylkyyn.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin yhteistyössä Tieteen Kuvalehden kanssa.

Luksusjahti oli matkalla Southamptonista Englannista New Yorkiin Yhdysvaltoihin. Matkalla neljäntenä päivänä kävi kuitenkin huonosti: alus törmäsi jäävuoreen ja upposi.

Titanic on maannut näkymättömissä meren pohjassa vuodesta 1912 lähtien, mutta pian elämysturisteille on tarjolla mahdollisuus sukeltaa syvyyksiin katsomaan hylkyä.

Matkan järjestää brittiläinen Blue Marble Private, ja lippu maksaa 86 500 puntaa eli yli 100 000 euroa. Yritys kirjoittaa kotisivuillaan, että turistimatkat aloitetaan vuonna 2018.

Syvyyksiin minisukellusveneellä

Matka kestää kaikkiaan kahdeksan päivää, ja sen kohokohta, sukellus hylylle, tehdään kahdella Cyclops 2 -sukellusveneellä. Niiden omistaja on yhdysvaltalainen OceanGate.

Cyclops 2:een mahtuu viisi henkilöä kerralla.

Hylky löytyi vuonna 1985

Sukellusveneet vievät turistit lähes neljän kilometrin syvyyteen, jossa Titanicin hylky makaa. Matka kestää neljä tuntia.

Titanic upposi jo vuonna 1912, mutta sen hylky löytyi vasta vuonna 1985. Onnettomuudessa laiva katkesi keskeltä kahtia, ja nyt sen keula ja perä makaavat pohjassa noin 600 metrin etäisyydellä toisistaan.

Ensimmäinen varaus on jo tehty

Riittävän varakkaat ja pelottomat turistit lennätetään Newfoundlandista helikopterilla Titanicin onnettomuuspaikalla odottavalle jahdille. Sieltä turistit nousevat sukellusveneisiin.

Mukaan mahtuu vain yhdeksän matkustajaa. Daily Mailin mukaan 49-vuotias Renata Rojas New Yorkista on jo maksanut matkasta käsirahan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.