Mainos

Erektiohäiriöön uusi hoito – uskaltaisitko itse kokeilla?

Shokkiaaltoterapiasta voisi olla apua erityisesti lievistä tai keskivaikeista erektio-ongelmista kärsiville miehille.

Seksuaalista kanssakäymistä ikävästi vaikeuttavaan erektiohäiriöön on testattu uutta hoitoa – joka sekin voi kuulostaa ikävältä. Daily Mailin mukaan shokkiaaltoterapiasta voisi olla apua erityisesti lievistä tai keskivaikeista erektio-ongelmista kärsiville miehille.

– Perustutkimus ja kliiniset testit tuntuvat osoittavan, että vähäenerginen shokkiaaltoterapia voi parantaa peniksen verenkiertoa, aihetta tutkinut Tom Lue Kalifornian yliopistosta sanoo.

Shokkiaaltohoidossa kudokseen kohdistetaan energiasysäys eli paineaalto. Sillä voidaan hoitaa esimerkiksi kiputiloja. Hoitoa voi antaa korkea- ja matalaenergisenä, ja se voi aiheuttaa potilaalle epämukavuutta.

Shokkiaaltoja erektiohäiriön hoidossa on tutkittu vielä vähän, ja monet aiemmat tulokset on saatu eläinkokeista. Tätä selvitystä varten havainnoitiin 14 eri tutkimusta, joihin oli ottanut osaa yli 800 miestä. Puolessa tutkimuksista potilaita oli määrätty satunnaisesti saamaan shokkihoitoa. Tuloksiin saattaa kuitenkin vaikuttaa se, että sekä potilas että häntä hoitava lääkäri tiesivät potilaan saavan kyseistä hoitoa.

Osassa tutkimuksista shokkihoito ei auttanut, mutta pelkkien miehiä satunnaisesti hoitoihin määränneiden tutkimusten tulosten analysointi osoitti, että hoidosta voi olla apua.

Shokkiaaltojen pitkäaikaisvaikutuksia ja mahdollisia riskejä ei vielä tunneta. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että siitä voisi olla apua, jos ongelman taustalla on verenkierron häiriö. Hoitoa ei saa toistaiseksi käyttää erektiohäiriön hoitoon Yhdysvalloissa.


***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.