Epätasainen lattiavalu

Miten voidaan tasoittaa (poistaa) kuivuneen lattiavalun epätasaisuudet. Esimerkkinä 20 neliömetrin huoneen lattia, jonka keskusta on n. 10 cm korkeammalla kun reunat? Lattian nosto uudella valulla ei onnistu, koska huonekorkeus ei salli moista.

Ovatko talkoomiehet ottaneet "keittoa" turhan aikaisessa vaiheessa, vai mistä lienee kyse. Jos valu on keskeltä 10 cm paksumpi kuin reunoilta, eikä siellä ole sähkö-, vesi- tai muitakaan putkia lattialämmityskaapeleista tai putkista puhumattakaan, voi sen jyrsiä konevuokraamosta saatavalla koneella. Työ ei ole mitenkään helppo tai miellyttävä mutta on tehtävissä. Päälle sellainen tasoite, jolla pystytään täyttämään jyrsinnässä syntyneet kolot.

Jos taas on käynyt niin, että lattian tasaus jo ennen valua on ollut niin ikään keskeltä patilla sen 10 cm, niin terve vain ja onnea. Jos korotusvaraa ei ole, piikkaa koko lattia pois ja tee tasaus uudelleen ja vala ilman "talkookeittoa". Joudut samalla uusimaan myös kaikki putkitukset ja johdotukset, joita lattiabetonin sisällä on.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja