Mainos

Epäiltiin jopa huijaukseksi: Faraday Future esitteli viimein Teslan-tappajansa – yli 600 km yhdellä latauksella

2:12

Tesla on saamassa lisää kirittäjiä, sillä yhdysvaltalaisfirma Faraday Future on esitellyt ensimmäisen tuotantovalmiin sähköautonsa.

Faraday Future FF 91 on huippumoderni sähköauto, jonka 1050 hevosvoimaa kiihdyttävät auton nollasta sataan alle 2,5 sekunnissa ollen hiuksenhienosti Teslan tehokkainta Model S:ää nopeampi. 130 kWh:n akustolla varustetun FF 91:n toimintamatkaksi yhdellä latauksella on ilmoitettu yli 600 kilometriä. 

Teslojen tavoin myös FF 91 on tungettu täyteen autonomisen ajamisen mahdollistavaa teknologiaa. Auton esittelytilaisuudessa yleisölle näytettiin, kuinka auto pysäköi itsensä hyödyntäen kymmentä kameraa, 13 tutkaa ja 12 ultraäänisensoria.

Huippuosaamista muun muassa BMW:ltä, Googlelta ja Teslalta kaapannut Faraday Future on paininut viime aikoina vakavien taloudellisten ongelmien kanssa. Jopa tehtaan valmistuminen on viivästynyt maksuvaikeuksien vuoksi.

Marraskuussa Nevadan osavaltion rahastonhoitaja Dan Schwartz rähjäsi Faraday Futuren olevan pyramidihuijaus.

– Kyseessä on yritys, joka ei ole koskaan valmistanut yhtäkään autoa, rakentaa laitosta keskelle autiomaata, ja jota rahoittaa salaperäinen kiinalainen miljardööri, Schwartz kertoi Fortunen mukaan.

FF 91:n tuotanto alkaa vuonna 2018, mutta ennakkotilauksia otetaan jo vastaan. Faraday Futuren yksi suurimmista rahoittajista on kiinalainen teknologiajätti LeEco.

***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.