Entiset pakolaiset kertovat mitä he nyt Suomessa tekevät: Tohtoreita, kansanedustajia, sairaanhoitajia

Sosiaalisessa mediassa jo jonkin aikaa käynnissä ollut kampanja on nyt lähtenyt uudelleen nousuun. Kampanjassa entiset pakolaiset kertovat, mitä he nykyään Suomessa tekevät.

Kampanjan Facebook-sivuilla kerrotaan, että tarkoituksena on näyttää kaikille, että pakolaiset eivät ole yhteiskunnalle pelkkiä lukuja paperilla tai menoerä, vaan merkittävä resurssivara ja ihmisiä kuten kaikki muutkin.

Twitteriin ja Facebookiin onkin ilmestynyt suuri määrä #ennenolinpakolainen -päivityksiä, joissa entiset pakolaiset kertovat nykyisestä elämästään. Listalle mahtuu monenlaista osaamista ja ammatteja. Ohessa muutamia otteita:

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja