Entiselle kokoomusjohtajalle ehdollista vankeutta – vei tuhansia euroja käteiskassasta ja maksoi omia menojaan kokoomuksen kortilla

Kaakkois-Suomen kokoomuksen entinen toiminnanjohtaja on tuomittu seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Kymenlaakson käräjäoikeus langetti tuomion kahdesta kavalluksesta, joista toinen oli törkeä.

Kaakkois-Suomen kokoomuksen entinen toiminnanjohtaja on kavalsi tuhansia euroja puoluekokouksen käteiskassasta ja maksoi omia menojaan kokoomuksen kortilla, Kymenlaakson käräjäoikeuden tuomiossa sanotaan.

– Kaikkiaan kavalluksen kohteena on ollut 20 954,56 euroa, oikeus toteaa.

Summa sisälsi muun muassa noin 6 500 euroa vuoden 2016 puoluekokouksen käteiskassan varoja, jotka päätyivät entisen toiminnanjohtajan omalle tilille. Ex-toiminnanjohtaja selitti asiaa sillä, että kortilla ei pystynyt tekemään vastaavaa talletusta automaatilla. Lisäksi hän halusi kertomansa mukaan välttää rahanpesukyselyt, jotka käteisen viennistä pankkiin yhdistyksen tilille olisi voinut seurata.

Toiminnanjohtajan mukaan hänen aikomuksenaan oli hankkia yhdistykselle käteistalletuksen mahdollistava kortti. Myös työtaakka ja kiire olivat hänen mukaansa estäneet varojen toimittamisen kokoomuksen tilille.

Erään todistajakertomuksen mukaan entinen toiminnanjohtaja oli vältellyt vastaamasta käteisvaroja koskeviin kysymyksiin, eikä oikeus pitänyt selitystä uskottavana.

– Tämän kaltaiselle välttelylle asian käsittelyn suhteen ei ole ajateltavissa juuri muuta järkevää vaihtoehtoa kuin se, että kyse on ollut varojen anastuksesta. Samaa arviota tukee myös se, mitä tilintarkastusmuistiossa on todettu näihin varoihin liittyvistä epäselvyyksistä, oikeus katsoi.

Paula Melina Kylä-Harakka tuomittiin seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Parkkisakot puolueen piikkiin

Tuomion mukaan Kylä-Harakka myös vingutti kokoomuksen korttia omiin menoihinsa. Tällainen oli muun muassa Marimekko-ostos, jonka hän oli tehnyt äitiyslomallaan. Lisäksi hän oli maksattanut kokoomuksen piirijärjestöllä esimerkiksi omat parkkisakkonsa ja ostanut bluetooth-kaiuttimen.

Puolustus perusteli mittavia mutta kuittipuoleltaan epäselviä ostoksia muun muassa normaalilla lahjojen hankinnalla. Pysäköintisakkojen maksattamista Kylä-Harakka perusteli sillä, että hänen mukaansa näin toimittiin myös Helsingin piirissä, jossa hän oli aiemmin töissä.

Kylä-Harakka tuomittiin myös Kaakkois-Suomen Kansallismedia Oy:n varojen kavaltamisesta.


Lue myös:

    Uusimmat