Entinen lehdistöneuvos lähetyksessä: Tämä on koskettavin muistoni Washingtonista

Lehdistöneuvoksena toiminut Kristiina Helenius kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, minkä ikimuistoisen hetken hän on kokenut Washingtonissa

Kristiina Helenius toimi kuusi vuotta lehdistöneuvoksena Suomen suurlähetystössä Washingtonissa. Hän vierailee rapakon takana edelleen säännöllisesti. Yksi hänen koskettavimmista kokemuksistaan liittyy Washingtonin kongressirakennukseen.

Ihmisoikeustaistelija Rosa Parks oli ensimmäinen musta nainen, joka kieltäytyi antamasta paikkaansa valkoiselle bussissa. Tästä tapauksesta sai alkunsa koko Martin Luther Kingin johtama kansalaisoikeustaistelu.

– Rosa Parks kuoli viitisen vuotta sitten. Hän oli ensimmäinen nainen ja ensimmäinen musta, jonka ruumis asetettiin näkyviin kongressin kupoliin. Eli kaikkein arvokkaimpaan paikkaan, mitä koko maassa on ja missä myös presidentit ovat olleet, Helenius kertoi.

Rosa Parksin ruumis oli kaksi päivää esillä kupolin salissa. Helenius kulki tyttärensä kanssa kilometrien pituisessa jonossa kunnioittamaan edesmennyttä ihmisoikeustaistelijaa.

– Oli kaunis kesäyö, ja siellä me kaikki hiljaa kuljimme jonossa tervehtimään Rosa Parksia. Se oli yksi koskettavimmista hetkistä, mitä koin siellä ollessani, Helenius totesi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, miksi Washington on Heleniuksen unelmien kaupunki.

Lue myös:

    Uusimmat