Entinen kansanedustaja ammuttiin kuoliaaksi suorassa tv-lähetyksessä Intiassa

Entinen intialainen kansanedustaja ammuttiin kuoliaaksi suorassa tv-lähetyksessä 2:37
Videolla käsiraudoissa ollut Atiq Ahmed puhui toimittajille hetkeä ennen kuin hänet ammuttiin.

Entinen intialainen kansanedustaja on ammuttu kuoliaaksi suorassa tv-lähetyksessä. Asiasta kirjoittaa muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Muun muassa murhista ja kidnappauksesta tuomittua entistä kansanedustajaa Atiq Ahmedia ammuttiin, kun hän oli puhumassa toimittajille Prayagrajissa eli entisessä Allahabadissa.

Ahmedin ampujiksi epäillyt kolme toimittajana esiintynyttä miestä antautuivat pian teon jälkeen. Miehet ampuivat myös Atiq Ahmedin veljen Ashraf Ahmedin, joka seisoi veljensä vieressä.

Epäillyt olivat poliisin mukaan saapuneet paikalle moottoripyörillä. Myös poliisi ja toimittaja loukkaantuivat välikohtauksessa.

Atiq Ahmedia vastaan on kahden viime vuosikymmenen aikana kirjattu kymmeniä syytteitä muun muassa kidnappauksista, murhista ja kiristyksistä. Paikallinen tuomioistuin tuomitsi hänet ja kaksi muuta henkilöä elinkautiseen vankeuteen tämän vuoden maaliskuussa kidnappausjutussa.

Käsiraudoissa ja poliisien ympäröimänä olleen Atiq Ahmedin viimeiset sanat kameralle olivat: "He eivät ottaneet meitä mukaan, joten emme menneet."

Ahmed oli aiemmin väittänyt, että poliisi uhkasi hänen henkeään. Ahmedin teini-ikäisen pojan poliisi oli ampunut kuoliaaksi päiviä aiemmin.

Atiq Ahmed on tehnyt pitkän uran sekä politiikassa että rikollismaailmassa. Häntä syytettiin ensimmäisen kerran murhajutussa vuonna 1979. Seuraavien kymmenen vuoden aikana Ahmed onnistui saamaan vahvan vaikutusvallan Allahabadin kaupungin länsiosissa.

Ahmed nousi kansanedustajaksi vuonna 2004.

Lue myös:

    Uusimmat