Entinen Ferrari-pomo murahtaa: talli tehnyt virheen Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin kanssa

Ferrarin entinen tallipäällikkö Cesare Fiorio murahtaa, että talli on tehnyt virheen Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin suhteen.

Ferrarin tallipäällikkönä vuosina 1989–1991 toiminut Fiorio kritisoi Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton ennen kauden alkua tekemää linjausta, jonka mukaan Vettel on F1-tallin ykköskuski.

– Suoraan sanoen odotin Charles Leclercin olevan suuri ongelma Vettelille alusta lähtien, Fiorio sanoi tuttomotoriweb.comin mukaan.

– Binotto on todella hyvä insinööri, joka tietää, miten tehdä nopeita autoja, mutta hän ei luultavasti odottanut Leclercin olevan heti kilpailukykyinen. Tästä tulee ongelma hänelle.

Leclerc säväytti varsinkin kauden toisessa GP:ssä Bahrainissa, jossa hän otti paalupaikan ja oli ajamassa kilpailun voittoon ilman lopun moottorivikaa. Lerclerc toi kuitenkin Ferrarin maaliin kolmantena, siinä missä Vettel jäi tuskailujensa jälkeen viidenneksi.

– Jos minä olisin päättämässä, en nimeäisi ykkös- ja kakkoskuskia, vaan antaisin heidän kisata vapaasti. Aivan kuin tein (Alain) Prostin ja (Nigel) Mansellin kanssa, jotka olivat hyvin kilpailukykyisiä, mutta joilla ei ollut koskaan ongelmia toistensa kanssa, Fiorio opasti.

Schumacher-tyynnyttelyä

Fiorio arvioi nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin sortuneen "vakaviin virheisiin paineen alla" ja tallin on syytä yrittää lievittää paineita hänen harteiltaan, vaikkei taistelu Mercedeksen kanssa olekaan helppoa.

– Varmasti pitkällä aikavälillä Leclerc on se mies, johon satsata. Hänellä on kaikki tekniset, henkiset ja kilpailulliset taidot, Fiorio sanoi.

Fioriolta udeltiin mahdollisuutta, että Leclercin kuskiparina voisi tulevaisuudessa toimia Mick Schumacher, joka on ajanut tällä viikolla testejä Bahrainissa Ferrarilla ja Alfa Romeolla. Fiorio kuitenkin tyynnyttelee Schumacher-hypeä.

– Se, mitä olen nähnyt, Mick Schumacher ei ole näyttänyt kilpailukykyiseltä, Fiorio sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat