F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Entinen F1-kuski Adrian Campos on kuollut

Entinen Formula 1 -kuljettaja ja Campos Racingin perustaja Adrian Campos on kuollut 60-vuotiaana, hänen tiiminsä kertoo.

Espanjalainen Campos ajoi F1-sarjassa 1987–88 Minardilla. Hän starttasi 17 kisaan, mutta pääsi maaliin vain kahdesti. Espanjan GP:ssä 1987 hän oli 14:s ja San Marinossa seuraavana vuonna 16:s.

Suurimmaksi osaksi keskeytykset johtuivat teknisistä vioista, joihin Campos turhautui. Motivaationsa menettänyt espanjalainen korvattiin Pierluigi Martinilla jo viiden ensimmäisen kisan jälkeen 1988.

Ajotehtävät jätettyään Campos perusti sittemmin vuonna 1998 Adrian Campos Motorsportin, joka myöhemmin nimettiin Campos Racingiksi. Tiimi kilpaili muun muassa GP3- ja GP2-sarjoissa ja voitti GP2:ssa tallien mestaruuden 2008. 

Campos yritti osallistua F1-sarjaan vuonna 2010 Campos Meta -nimellä, muttei saanut autoja rahoitusongelmien myötä valmiiksi. Talli myytiin Jose Ramon Carabantelle, joka nimesi sen Hispania Racingiksi. Campos Racing on viime vuosina kilpaillut muun muassa F2- ja F3-sarjoissa. 

– Tänään on Campos Racingin historian surullisin päivä. Puheenjohtajamme ja perustajamme Adrian Campos Suner on poistunut keskuudestamme, Campos Racing kertoi sosiaalisessa mediassa keskiviikkona.

Adrian Campos auttoi muun muassa Fernando Alonsoa ja Marc Geneä, Vitali Petrovia, Lucas di Grassia ja Jack Aitkenia heidän urillaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja