Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, näin onnistut!

Ensivaikutelma on tärkeä asia niin työhaastattelussa kuin uusia ystäviäkin tavatessa. Sen voi kuitenkin tehdä vain kerran – vältä siis nämä yleisimmät virheet!

Ensivaikutelma on asia, jonka muodostumiseen voit vaikuttaa paljonkin. On helppoa huolehtia ulkonäöstään ja hygieniastaan, mutta mitä muuta on otettava huomioon?

1. Älä höpötä

Monet haluavat kertoa kaiken itsestään ja puhua lakkaamatta uuden ihmisen kohdatessaan – älä tee niin. Kerro asiat selkeästi ja johdonmukaisesti, mutta älä sorru turhaan höpöttämiseen. Esimerkiksi työhaastattelussa se voi koitua kohtaloksesi.

Jos puhut jatkuvasti itsestäsi voi se olla kuulijalle raskasta. Hän kokee, että et ole hänestä lainkaan kiinnostunut ja hänen paikallaan voisi istua kuka tahansa. Huomioi siis muutkin ihmiset.

2. Älä pyri täydellisyyteen

Täydelliseltä vaikuttava ihminen voi vaikuttaa pelottavalta muiden silmissä, joten pyri olemaan aito ja rehellinen itsesi. Siten voitat uuden tuttavan puolellesi huomattavasti helpommin.

3. Puhuttele uutta ihmistä hänen nimellään, toistuvasti

Rakastamme alitajuisesti oman nimemme kuulemista ja sen käyttäjä koetaan läheiseksi. Se saa meidät tuntemaan olomme ainutlaatuiseksi. Jos tuttavasi mainitsee esimerkiksi perheenjäseniensä nimiä, pyri muistamaan myös ne.

4. Ole kiinnostunut

Näytä elein ja ilmein, että olet tuttavastasi ja hänen elämästään kiinnostunut.

5. Kuvittele, että tapaat hyvän ystäväsi

Jos ajattelet tapaavasi jo valmiiksi hyvää ystävää käyttäydyt rennommin ja sinun on helpompi olla oma itsesi. Muista kuitenkin, että todellisuudessa kyseessä on sinulle uusi ihminen, joten pieni suodatus on paikallaan.

6. Älä ole liian itsetietoinen

Älä mieti liian tarkkaan sanomisiasi tai käytöstäsi, sillä se näkyy sinusta päälle. Rentous on edelleen hyvän ensivaikutelman a ja o.

7. Sanoilla ei ole niin suurta merkitystä

Muista, että sillä mitä sanot ei loppujen lopuksi ole paljoakaan merkitystä. Pääasia on, että hymyilet, olet positiivinen ja helposti lähestyttävä henkilö. Työhaastattelussa osaamisen näyttäminen on toki tärkeää, mutta se ei ole kaikki kaikessa. Nykypäivänä tärkeä osa on myös sillä, millaiselta ihmiseltä vaikutat.

Lähteet: Realsimple.com

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja